Hjem
Det medisinske fakultet
NYHET

Amerikansk topp-psykiater besøkte SEFAS

Medisinsk direktør ved McLean Hospital, Harvard Medical School besøkte nylig Bettina Husebø ved SEFAS for å diskutere SFI-samarbeid.

Ipsit Vahia på SEFAS-besøk
Ipsit Vahia besøkte SEFAS mandag 17. juni.
Foto/ill.:
Ingrid Hagerup

Hovedinnhold

Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS), med professor Bettina Husebø i spissen, hadde nylig besøk av dr. Ipsit Vahia, medisinsk direktør ved McLean Hospital, som er tilknyttet Harvard Medical School. Sykehuset samarbeider også med Massachusetts Institute of Technology (MIT). 

– Jeg har truffet Vahia i Boston én gang og jeg spurte han om vi kunne møtes i forbindelse med vår SFI-søknad. Siden det har vi publisert en artikkel og jobber nå med en ny, som skal sendes inn, sier Husebø.

– Sammenfallende interesser

Vahia er ansvarlig for teknologi og innovasjon innenfor psykiatri, og er opptatt av å bruke teknologi innen demensbehandling, ved McLean. Mandag 17. juni besøkte han SEFAS for å se nærmere på et samarbeid med Bettina Husebø for å ta del i søknaden om å bli et Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). 

– Bettina forsøker å integrere innovasjon og teknologi i sykehjem. Jeg tror våre interesser passer veldig bra. Håpet er at vi klarer å utvikle et samarbeid hvor vi kan forbedre eldre mennesker mulighet for å leve lengre hjemme, sier Vahia.

Kan brukes over hele verden

Han peker på at den politiske viljen både i Bergen og i Norge, gjør det mulig å teste ut hvilke innovasjoner som kommer til å by på de beste løsningene. 

– Jeg ser frem til å samarbeide med Husebø og finne de beste løsningene, som kan modifiseres og brukes over hele verden, påpeker Vahia.