Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet

Fikk studiepris ved Harvard

Camilla Krakstad tok årsstudium om kreftforskning ved Harvard Medical School, og tok med seg hjem to priser: «Award for best individual project» og «Top honors students»

Camilla Krakstad med bukett i hånden. Bak kan man se en skjerm med bekreftelsen av at hun har fått pris.
Camilla Krakstad med blomster hun fikk fra forskningsgruppen sin.
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

– Kurset går over ett år og er normalt en kombinasjon av ukeslange workshops i Boston og nettbasert undervisning, forteller Camilla Krakstad, professor ved Klinisk institutt 2 (K2).

Grunnet Corona pandemien har kurset vært nettbasert siden mars 2020, med kombinerte faglige forelesninger og to workshops med live forelesninger fra både Harvard-affilierte forelesere og inviterte forelesere fra andre institusjoner.

Kurset hun deltok på er et årsstudium ved Harvard Medical School Postgraduate Medical Education, og heter "High-Impact Cancer Research, 12-Month Certificate Program (2021)". .

Studiet involverer blant annet gruppearbeider og innlevering av prosjekter. Krakstad fikk prisen for beste individuelle oppgave:

– Her var oppgaven å foreslå og beskrive en ny såkalt Hallmark of Cancer, etter mal fra det kjente arbeidet av Hanahan og Weinberg, Hallmarks of Cancer, som ble publisert i 2000 og oppdatert i 2011. Jeg skrev om Tumor Dormancy, forteller Krakstad.

Forelesning med nobelprisvinnere

– Først hadde vi et halvår hvor vi gikk igjennom de nyeste funnene innen basal tumorbiologi og prekliniske vinklinger på kreftforskning etterfulgt av et halvår med søkelys på kliniske problemstillinger og behandling av kreft.

Krakstad forteller at de har hatt forelesninger fra svært meriterte forelesere og også Nobel Pris vinnere, blant annet fra professor William Kaelin. William Kaelin ble tildelt tildelt nobelprisen i fysiologi eller medisin i 2019, sammen med Peter J. Ratcliffe og Gregg L. Semenza for oppdagelsen av hvordan celler oppfatter og tilpasser seg tilgang på oksygen.

– I tillegg til forelesninger omfatter kurset også egne moduler om ledelse i forskning og formidling og kommunikasjon, samt faglig fordypning i Cancer-omics og Kreft med høy dødelighet, forteller Krakstad

Krakstad er veldig fornøyd med det faglige utbyttet av kurset:

– Kurset har vært veldig bra. Siste workshop hadde i tillegg fokus på utvikling av vaksiner mot Covid-19, der Bruce Walker sin forelesning om utviklingen av Johnson & Johnson vaksinen var et høydepunkt, sier Krakstad.

Håper flere får muligheten

Til vanlig er Krakstad professor og leder av Bergen forskningsgruppe for gynekologisk kreft:

– Fikk blomster fra min fantastiske forskningsgruppe her på K2. Jeg vil takke for gratulasjoner og tildelte midler, sier Krakstad, som fikk tildelt likestillingsmidler fra fakultetet i 2019 for å delta på Harvard kurset.

– Det har vært en fantastisk lærerik opplevelse. Håper flere ved fakultetet får mulighet til å gjøre noe lignende, sier Krakstad.