Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet | Forskning

Digital forskerskole i gang ved UiB og CCBIO

Denne uken avholdes et digitalt forskerskolekurs og sommerskole i avansert kreftforskning ved UiB og Centre for Cancer Biomarkers (CCBIO).

digital forskerskole uib & ccbio
Foto/ill.:
Donald Gullberg

Hovedinnhold

Det er professor Donald Gullbergs forskningsgruppe i Matrixbiologi som står ansvarlig for forskerskolekurset i samarbeid med CCBIO. 

På grunn av koronapandemien samkjøres kurset med den Diku-finansierte sommerskolen om forskning på fibrose. 

Totalt deltar 14 internasjonale navn fra Skandinavia og Nord-Amerika. 

 – Nå er det jo blitt vanlig med digitale møter, inkludert konferanser. Men for oss var det upløyd mark å inkludere praktiske elementer som studentene normalt ville gjort i laboratoriet i et digitalt format, sier Donald Gullberg. 

Forsker- og sommerskolen arrangeres av Gullberg og Marion Kusche Gullberg, med hjelp fra blant andre Mona Grønning og Ning Lu i forskningsgruppen. 

Arrangørene har også gått til innkjøp av nytt videoutstyr. 

– I januar kjøpte vi et videokamera av god kvalitet og begynte å spille inn de eksperimentelle delene. Samtidig sendte gruppen celler til en gruppe i Canada, som også gjorde videoopptak med mikroskop, forteller Gullberg. 

Alle forelesninger blir tatt opp og senere lagt på YouTube og gjort tilgjengenlig for registrerte deltakere. Kursopplegget innebærer forelesninger på formiddagen og tidlig ettermiddag. 

 – Jeg ble overrasket over hvor villige foredragsholdere var til å delta "live" i forelesningene sine for ikke å gå glipp av spørsmål fra deltakerne. En av foredragsholderne deltar live via Zoom kl 04.00 fra San Francisco, sier Gullberg. 

Forelesningene er åpne for deltakere fra ulike land og arrangørene forventer mange livlige diskusjoner.