Hjem
Det medisinske fakultet
Konferanse

Alrekdagene 2021

Velkommen til tidenes første Alrekdager! Bli bedre kjent med forskningen som skjer på Alrek.

Alrekdagene, plakat
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Sett av tid for Alrekdagene 22.-24. september – «Forskning for folk, med folk, til folk». 

Litt om programmet:

Rektor ved UiB, Margareth Hagen, åpner arrangementet onsdag 22. september kl. 09:30, etterfulgt av åpningssamtalen «skal samfunnet betale for forskning som ikke blir brukt?» Her bidrar ledere fra klyngen. Etter det vil klyngens faggrupper arrangere parallellsesjoner. Vi planlegger også en lunsjsamtale på tvers av Alrek, Eitri, Norwegian Smart Care Cluster og Bergen Næringsråd, etterfulgt av en egen workshop for studentene i innovasjon i helse!

Torsdag starter vi med filmen "Alt det jeg er" på Bergen kino. En tankevekkende film om følgene Emilie lever med etter å ha blitt utsatt for overgrep som barn. Vi vier resten av denne dagen til tverrfaglige diskusjoner om hvordan vi kan jobbe for å bedre kompetanse i utdanningene, i det offentlige tjenesteapparatet, så vel som i og gjennom idrett og musikk. Dagen er et samarbeid med klyngene Polyfon og Idrettsklynge Vest.

Fredag setter vi et kritisk blikk på forskningsformidling og brukermedvirkning i helseforskning. Samtidig som vi inviterer inn barn og eldre for kunnskapspåfyll! Det vil også bli fagsesjoner fra pågående forskningsprosjekter i klyngen om depresjon og covid-19.

Vi avslutter med Researchers Night på Grand Hotel Terminus, med tema overgangsalder og kvinnehelse. Her blir det det morsomme skråblikk og alvorlig dialog. Arrangeres med Forskningsdagene i Bergen.

Du finner hele programmet, inklusiv påmeldingslenke, her: 

Program for Alrekdagene 22. - 24. september | Alrek (alrekhelseklynge.no)

Begranset antall plasser ledig! Påmeldingsfrist: 17. september.

Arrangementet er en del av Forskningsdagene i Bergen.