Det medisinske fakultet

Falch-forelesning 2021: Robert S. Langer

Det medisinske fakultet inviterer til Falch-forelesning av professor Robert S. Langer ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), ofte kalt "medisinens Edison". Mingling på Eitri Lab etterpå!

Robert S. Langer
Foto/ill.:
Langer Lab

Hovedinnhold

Velkommen til Falch-forelesningen for 2021! Robert S. Langer fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), Boston, USA, vil presentere forelesningen med tittelen: "Creating and implementing breakthrough technologies in biotechnology and nanotechnology" via en livestrøm fra MIT, Boston.

Professor Langer har blitt kalt "medisinens Edison" og har en eksepsjonell CV innenfor forskning og innovasjon.

Etter forelesningen inviterer Eitri medisinske inkubator, i samarbeid med NeuroSysMed og CCBIO til mingling med servering av mat (kl. 18.00 - 20.00 på Eitri)

Registrering i faktaboksen til høyre til både forelesning og mingling på Eitri. Merk at du må møte opp for å få med deg forelesningen, lenke til strømmingen blir ikke tilsendt eller publisert i eventen. Det er mulig å møte opp og få med seg forelesningen uten at man har meldt seg på!

Få med deg denne unike muligheten!

Om Robert S. Langer:

Robert Langer er internasjonalt anerkjent innovatør og ingeniør, som har publisert mer enn 1500 vitenskapelige artikler og har over 1400 patenter som enten er registrert eller som avventer registrering. Hans vitenskapelige oppdagelser har gjort ham til en pioner innenfor tema som "drug delivery" (hvordan man bringer medisin til et spesifikt organ i kroppen), "tissue engineering" og nanoteknologi. Han har etablert, eller vært med på å etablere, mer enn 40 bioteknologiske selskaper og studentene hans leder over to hundre selskaper og forskningsgrupper i hele verden.

Langers karriere ble i stor grad formet under postdoktorgrad hos kreftforsker og kirurg Judah Folkman ved barnesykehuset i Boston og ved Harvard Medical School til perioden 1974-1977.  I denne perioden utviklet Langer nye og innovative teknologiske løsninger for å begrense veksten av kreftsvulster.

Forskningen hans ender ofte som et patent solgt til farmakologiske, kjemiske, bioteknologiske eller medisinske bedrifter, eller en såkalt "spin off". Et velkjent eksempel er Moderna, som han grunnla i 2010 i samarbeid med blant andre stamcellebiolog Derrick Rossi.