Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet | Forskning

Medisinstudenter fikk pris for hovedoppgaver

For første gang ble det torsdag 12. oktober holdt et hovedoppgavesymposium der medisinstudenter presenterte hovedoppgavene sine for medstudentene.

Prisvinnere på Hovedoppgavesymposium
PRISVINNERE: Iselin Haugen (kull 17B), Mariell Rivedal (kull 19A) og Helena Straume (kull 17B) fikk pris av forskningsleder Arne Tjølsen for sine hovedoppgaver.
Foto/ill.:
Magnus Vollset

Hovedinnhold

I løpet av perioden fra 3. til 5. studieår er det obligatorisk for alle medisinstudentene ved UiB å skrive en hovedoppgave. 

Målet med oppgaven er at studentene skal vise at de behersker en vitenskapelig tenke- og arbeidsmetode, at de kan bruke data- og litteratursøking innen medisinsk fagfelt/medisinsk relatert fagområde, og at de kan uttrykke seg skriftlig.   

Torsdag 12. oktober var det presentasjon av de 31 første oppgavene i audiotoriet på Armauer Hansens Hus. Det var første gangen det ble arrangert et slikt hovedoppgavesymposium. Det ble også delt ut en pris til de tre beste studentoppgavene. 

Professor og utdanningsleder Arne Tjølsen sier at symposiet var svært vellykket. 

– Studentene gav et godt bilde av bredden i temaene for hovedoppgaven. Det var inspirerende å følge presentasjonene! Vi skal jobbe med å gjøre avslutningssymposiet enda mer kjent, slik at flere, både studenter og ansatte, kan ha glede av det, kommenterer Tjølsen. 

Klikk på lenken for å se digital utstilling av posterne som ble presentert: https://mitt.uib.no/courses/41080