Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet | Pressemelding

Søren Falch Junior pris-vinner: Odontolog Siddharth Shanbhag

Siddharth Shanbhag ved Institutt for klinisk odontologi får årets Søren Falch Juniorpris. Han mottar prisen for sin forskning på bruk av stamceller til å gjenoppbygge kjevebein.

Siddarth Shanbhag
Foto/ill.:
Jørgen Barth

Hovedinnhold

Prisen deles ut på Fakultetets dag 2023, 19. april: Se hele programmet her: Møt våre beste - Fakultetets dag 2023

Shanbhag fullførte sin doktorgrad ved Institutt for klinisk odontologi ved UiB 2020, og jobber for tiden som postdoktor ved samme institutt. I doktorgraden sin fokuserte han på å finne nye metoder for å gjenopprette bein i kjeven hos pasienter med komplekse beindefekter.

Dagens strategier for å gjenopprette bein i kjeven er basert på kunstige biomaterialer, en metode som har flere begrensninger. Shanbhag har arbeidet for å overvinne disse begrensningene ved å bruke stamceller som kan gi opphav til nytt bein. Les mer om doktorgradsarbeidet til Shanbhag her: https://www.uib.no/nye-doktorgrader/141039/nye-strategiar-beinregenerasjon

- Det er veldig stas å få denne prisen og bli valgt blant flere dyktige forskere. Denne anerkjennelsen er bra for både forskningsgruppen, Institutt for klinisk odontologi og Laboratorieklinikken ved Haukeland Universitetssjukehus. Det viser at forskningen vår er på et høyt nivå og motiverer oss å fortsette. Takk til fakultetet, Falch-fondet, alle kollegaer og samarbeidspartnere! sier prisvinneren selv.  

Her finner dere begrunnelsen for nominasjonen av Shanbhag til prisen (engelsk): Nominasjon til Søren Falch Juniorpris 

På Fakultetets dag deler også fakultetet selv ut priser til våre beste forskere og undervisere. Se hvem som får priser her: Fakultetets dag - her er vinnerne