Det medisinske fakultet
Studiestart 2022

Velkomstuken ved Det medisinske fakultet 2022

Vi ser frem til å bli kjent med deg!

Fadderaktiviteter

Hovedinnhold

Du vil få tilbud om å bli med i en faddergruppe på orienteringsmøtet første studiedag. Det er frivillig å være med på alle fadderaktiviteter, og du kan selv velge hva du ønsker å delta på.

Program for velkomstuken

Fadderaktivitetene er for alle nye studenter og foregår i all hovedsak på ettermiddag og kveld hele den første uken på Det medisinske fakultet.

Programmet for fadderuken er omfattende og inneholder noe for enhver smak. Husk at uken er lang og at du også skal få et utbytte av det som skjer på dagtid. Ta hensyn til deg selv, og husk å fylle på med både mat og drikke - og ta vare på deg selv og de rundt deg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Mandag 15. august

Velkomst og orienteringsmøte, lunsj og omvisning på campus. Oppmøtetidspunkt og -sted finner du på studieprogramsiden til studiet du skal begynne på.

Kl. 15.00 - 16.00: Felles velkomst for alle nye studenter ved Universitetet i Bergen på Muséplassen i sentrum.

Kl. 17.00 - 22.00: Bli-kjent-kveld hjemme hos fadderne.

Kl. 22.00 - 24.00: Avslutningsfest på utested.

Velkomst på Det medisinske fakultet, som blant annet innebærer inndeling i faddergrupper, lunsj og omvisning på campus. Videre går turen til sentrum, hvor det vil være en ny velkomst i regi av UiB, med taler og musikalske innslag. Det ryktes også om boller! På kvelden blir det arrangert bli-kjent-kveld hjemme hos fadderne, hvor de nye studentene får bli kjent med faddergruppen sin. Turen ender opp på utestedet Lille, hvor alle faddergruppene møtes for god stemning og nye bekjentskap.

Tirsdag 16. august

Kl. 17.00 22.00: Bar-til-bar med kåring av beste kostymegruppe.

Kl. 22.00 - 24.00: Avslutningsfest på utested.

Bar-til-bar med utkledning for å bli kjent med byens tilbud av utesteder og barer, og farge Bergen med de flotte, nye studentene til Det medisinske fakultet. Turen ender til slutt opp på utestedet Bryggen nightclub hvor klubbens beste danser blant annet skal bli kåret. Denne dagen er det lurt å ha gode sko (og spreke antrekk).

Onsdag 17. august

Kl. 16.00 - 22.00: Rebusløp.

Kl. 22.00 - 24.00: Avslutningsfest på utested.

Det blir rebusløp med mange forskjellige oppgaver, hvor gruppen beveger seg fra vorspiel og videre ut. Turen ender til slutt opp på utestedet Underlig, som alltid stiller med god stemning og spenstige valg av låter.

Torsdag 18. august

Kl. 10.00 - 17.00: Studenttorg i Grieghallen.

Kl. 20.00 - 03.30: Helhus på Det Akademiske Kvarter sammen med Det juridiske fakultet og Det matematisk-naturvitenkapelige fakultet.

Fra morgenen av vil det bli arrangert studenttorg i Grieghallen, hvor en får muligheten til å bli kjent med noen av studentorganisasjonene Bergen har å by på. Har du obligatorisk undervisning er det imidlertid viktig at du deltar på denne.

Helhus på Det Akademiske Kvarter, studentenes kulturhus, vil bli arrangert senere på dagen, og er et samarbeid med Det juridiske fakultet og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Dette blir en kveld hvor de forskjellige rommene på Kvarteret fylles med ulike arrangementer, der det blant annet ryktes om konserter og silent disco. Her vil de nye studentene få muligheten til å bli bedre kjent med medstudenter på Det medisinske fakultet, samt nye studenter på andre fakulteter. Dette er noe en ikke vil gå glipp av!

Fredag 19. august

Kl. 17.00 - 19.00:  Quizkveld på Smittbar.

Kl. 21.00 - 24.00: Grilling med volleyball på uteområdene ved Grønneviksøren.

Det blir quizkveld på Det medisinske fakultets egen studentbar, Smittbar. Her vil det bli arrangert en felles quiz med gratis pizza. Turen vil videre gå til volleyballbanen ved Grønneviksøren, hvor fadderstyret stiller med volleyball og andre hyggelige uteaktiviteter. Dette vil med andre ord være en dag hvor en får slappet av og får muligheten til å gå inn i de dypere samtalene med de fremtidige medstudentene.

Lørdag 20. august

Kl. 18.00 - 24.00: Leilighet-stafett.

Gjelder faddergruppene for medisin:

Kl. 21.00 - 24.00: Avslutningsfest og premieutdeling på Smittbar.

På lørdag blir det leilighet-til-leilighet med utkledning. Her vil de ulike faddergruppene dra innom diverse leiligheter som arrangerer ulike opplegg med hvert sitt tema. Man vil bli kjent med andre studenter sine løsninger på studenttilværelsen, og ikke minst bli kjent med medstudentene som blir utfordret til diverse aktiviteter og oppgaver i de ulike leilighetene en besøker.

For medisinstudentene går turen videre til Smittbar, hvor det vil være utdeling av premier og en heidundrande avslutningsfest til det som er planlagt å være tidenes fadderuke med tidenes nye studenter.

Søndag 21. august

Kl. 11.00 - 17.00: Tur på Ulriken og over Vidden med Bergen Studentidrettslag (lenke til Facebook-arrangement).

Kl. 14.30 - 16.00: Guidet rundtur i Bergen.

Gjelder faddergruppene for odontologi, tannpleie, farmasi og ernæring:

Kl. 18.00 - 21.00: Gruppeavslutning hos fadderne.

Kl. 21.00 - 24.00: Avslutningsfest og premieutdeling på Smittbar.

For sporty studenter, arrangerer studentorganisasjonen BSI (Bergen Studentidrettslag) tur opp Ulriken og over Vidden. Her kan man se ut over store deler av Bergen. Alternativt blir det arrangert en guidet rundtur i Bergen hvor man får et bedre innblikk i hva Bergen har å by på av det kulturelle slag. Blant annet skal man gå innom Muséhagen og Festplassen.

For odontologi, tannpleie, farmasi og ernæring blir det gruppeavslutning hos fadderne hvor turen videre går til Smittbar, hvor det vil være utdeling av premier og en heidundrande avslutningsfest til det som er planlagt å være tidenes fadderuke med tidenes nye studenter.

Dette vil bli en vill uke, hvor man vil få et unikt innblikk i hva Bergen studentby har å tilby.