Det medisinske fakultet

Prisutdelinger fra Forskerskolen i klinisk medisin

Fredag hadde Forskerskolen i klinisk medisin utdeling av priser for beste forskningspresentasjon i 2009.

Alle vinnerne samlet med juryformann E. Husebye og forskerskolens leder A....
Alle vinnerne samlet med juryformann E. Husebye og forskerskolens leder A. Gulsvik
Foto/ill.:
Jørgen Barth

Hovedinnhold

Kandidater som har deltatt med postere og muntlige presentasjoner på vitenskapelige konferanser og møter i løpet av året hadde forrige uke posterutstilling og foredrag. Samtidig med Forskerskolens egen prisutdeling, delte Kommunikasjonsavdelingen til Helse Bergen ut sin formidlingspris.

Mange gode bidrag:

Prodekan Robert Bjerknes sa i sin tale at mange bekymrer seg for fremtiden til klinisk forskning, men at det å gå rundt og se på utstillingen gjorde ham mindre bekymret. Juryformann Eystein S. Husebye jr. sa at det ikke hadde vært lett å velge blant de mange gode bidragene, men at juryen hadde blitt enig til slutt.

Førsteprisene:

Prisen for beste poster gikk til Marta Ebbing fra Institutt for indremedisin  for posteren "Combined results and extended follow-up of two homocysteine-lowering trials in ischemic heart disease patients".

Elisabeth Wik fra Institutt for klinisk medisin vant foredragsprisen for foredraget "Estrogen- and progesterone receptor status reflected in transcriptional signatures - Indicating targets for therapy in endometrial cancer".

Eirik Søfteland fra Institutt for indremedisin vant Formidlingsprisen. Søfteland hadde to bidrag med i konkurransen, "Endret smertebearbeidelse i hjernen hos personer med diabetisk autonom nevropati" og "Høy insulin gir økt følsomhet i tarmen". I følge prisutdeleren, kommunikasjonsdirektør i Helse Bergen, Mona Høgli, formidlet begge bidragenene forskning på en folkelig og lett forståelig måte.

Øvrige vinnere og hederlig omtale:

Beste poster:
1. Marta Ebbing