Det medisinske fakultet
Tildeling/legat

Åtte forskarar får støtte frå Astri og Edvard Riisøens legat

Tildelingane frå Astri og Edvard Riisøens legat er avgjort. Av tjuetre søkjarar, har åtte fått innvilga sine søknader i denne runden.

Illustrasjonsfoto: Mynter i hjerteformasjon
Tildelinga for denne søknadsrunden frå Astri og Edvard Riisøens legat blei avgjort på styremøtet i juni.
Foto/ill.:
Colourbox

På styremøtet i Astri og Edvard Riisøens legat i juni, blei det avgjort kven som skal få støtte frå legatet i denne utlysingsrunden.

Det er særleg søknadar om reisestipend som skal nyttast til å presentere eigne forskingsresultat ved internasjonale vitskaplege konferansar, frå forskarar utan fast stilling ved Universitetet i Bergen, som er blitt prioriterte.

Legatet mottok i alt 23 søknader på totalt 488 347 NOK. Av desse er det åtte som har fått innvilga støtte på i alt 105 000 NOK.

Søkjarane som har fått innvilga sine søknader er:

Therese H. Røst 15 000 NOK
Panagiota Papadakou7 500 NOK