Hjem
Norsk medborgerpanel

Deltakere i Norsk Medborgerpanel

Deltakerne i Norsk medborgerpanel representerer et tverrsnitt av den norske befolkningen. Flere tusen mennesker fra alle samfunnslag bidrar i panelet. Deltakerne er tilfeldig utvalgt fra Folkeregisteret, og kontaktet per post.

Hovedinnhold

Våre deltakere svarer på nettbaserte undersøkelser som er utviklet av nasjonale og internasjonale forskere. Resultatene brukes til forskning som gir verdifull ny innsikt om samfunnet vårt. Undersøkelsene sendes ut tre ganger i året. Hver undersøkelse tar omtrent 15 minutter å svare på. All informasjon om deltakerne vil bli behandlet strengt konfidensielt etter vitenskapelige retningslinjer og krav til personvern. Studien er godkjent av Datatilsynet. Du kan lese mer om personvern her. Under "Ofte stilte spørsmål" vil du også kunne lese mer om Norsk medborgerpanel.

Vår 2023 er det omtrent 12 000 aktive deltakere i Norsk medborgerpanel.

 

Kontaktmetoder
Deltakerne i Norsk medborgerpanel blir første gang kontaktet per brev, postkort eller SMS med informasjon om undersøkelsen og en kode for innlogging. Ved gjennomføringen av undersøkelsen blir deltakerne bedt om å registrere sin epostadresse. På denne måten kan de bli kontaktet igjen på epost og delta på flere runder. Invitasjoner til undersøkelsen sendes via epostadressen medborger@horizons.confirmit.eu i form av en lenke med stammen https://horizons.confirmit.eu eller kortformen som starter med https://cnfrmt.eu. Registrerte epostadresser blir ikke under noen omstendigheter gitt videre til noen tredjepart og den blir lagret separat fra svarene på spørsmålene etter prosedyrer som følger personvernsforordningen (GDPR).

Deltakere som ønsker å besvare undersøkelsen via internett på mobiltelefon eller nettbrett er velkommen til å gjøre det.  Du må ha tilgang til internett, men må ikke ha datamaskin.

Hvis du som deltaker vil kontakte oss, så er det mest effektivt å skrive til medborger@uib.no.
Du kan også ringe vår hjelpetelefon for paneldeltakere: 55 23 40 00
Åpningstid for telefonen:
Ukedager: 9-11 og 12-14
Helger: Stengt