Norsk medborgerpanel

Nyhetsarkiv for Norsk medborgerpanel

Forskere fra Norsk Medborgerpanel presenterte sine funn for besøkende på Arendalsuka. Mange fikk seg en overraskelse etter å ha testet hvilket parti sine velgere de ligner mest på.
Fra 14.-19. august kan forbipasserende komme innom UiB sin stand og teste sine egne holdninger opp mot det norske folk. Vi inviterer også til debatt om helseklynger, «fake news» og uredelighet med noen av landets fremste politikere, forskere og pressefolk i panelet.
Verdensledende eksperter innen bruk av surveymetode var blant deltakerne da Norsk medborgerpanel-konferansen 2014 gikk av stabelen 6. og 7. november. Mange møtte opp for å dele og diskutere erfaringer med bruk av opinionundersøkelser, såkalt surveys.
Kristin Strømsnes og Per Selle skriver i bokkapittelet «Aksjoner i det representative demokrati» om aktivisme rettet mot Stortinget de siste 50 årene. Kapittelet inngår i boken «Stortingets historie 1964-2014».
Korleis har internasjonaliseringa av norsk rett endra Høgsterett sin innflytelse i det norske samfunnet? Det er temaet i Jon Kåre Skiple sitt doktorgradsprosjekt.
Professor Per Selle skriver i en kronikk i Nordlys at Sametinget gjennom 25 år har blitt en viktig aktør i norsk politikk og forvaltning. Kronikken er skrevet sammen med Torvald Falch, som er seniorrådgiver for Sametinget.
Det er ikke noe belegg for å hevde at unge er spesielt klimaskeptiske, og heller ikke for å hevde at de er mer klimaskeptiske enn resten av befolkningen, skriver Endre Tvinnereim, Kjersti Fløttum og Elisabeth Ivarsflaten i Energi og Klima. Dataene kommer fra Norsk medborgerpanel.
Runde 2 av Medborgerpanelet ble nylig avsluttet, og en heldig deltaker er nå trukket ut som vinneren av et reisegavekort på 25 000 kroner.
Professor Jonas Linde sier til Sunnhordaland avis at politikere ofte undervurderer betydningen av gode kontakter. En undersøkelse avisen har gjennomført viser at mindre enn halvparten av politikerne i Stord kommunestyre tror det er viktig å kjenne de rette personene for å få gjennomslag i kommunen.
Masterstudenter ved Institutt for sammenliknende politikk, Institutt for informasjons- og medievitenskap, Institutt for administrasjons- og organisasjonsvitenskap og Institutt for sosiologi inviteres til å søke om masterstipend knyttet til Norsk medborgerpanel for det akademiske året 2014/2015.
Nordmenns medievaner og prioriteringer i helsevesenet er hovedtemaene i andre runde av Norsk medborgerpanel, som åpnet i dag.
Runde 2 av Medborgerpanelet står for døren, og initiativtaker Elisabeth Ivarsflaten kunne nylig fortelle en deltaker i runde 1 at han har vunnet et reisegavekort på 25 000 kroner.
Ifølge vanlige meningsmålinger skifter vi meninger stadig vekk om viktige samfunnsspørsmål. Nå skal forskere fra UiB finne ut hva vi virkelig mener, over tid.