Hjem

Media City Bergen

Studenter

Vil du studere tett på medie- og medieteknologibransjen?

Media City Bergen er en internasjonal kunnskaps- og næringsklynge sentralt plassert i Bergen. Her holder ledende medie- og teknologiselskaper som NRK, TV2, Vizrt, Bergens Tidene, IBM, BA, og Vimond til sammen med deler av Institutt for informasjons- og medievitenskap. Instituttet har utstrakt utdannings-, forsknings- og innovasjonssamarbeid med selskaper i klyngen, og som student er du midt i et levende mediemiljø.  

Universitetet i Bergen tilbyr tre nye bachelorgrader og tre nye mastergrader i journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign, samt PhD-utdanning, og driver en rekke forsknings- og innovasjonsprosjekter. Se våre studier.

Masterprogrammet i Media and Interaction Design blir undervist i engelsk fra og med høsten 2019.

Åpen dag
Frode Guribye forteller om informasjonsvitenskap

Vil du studere IT- eller mediefag?

Hva kan du bli når du har tatt en bachelorgrad i IT- eller mediefag? Det var et av spørsmålene elever ved videregående skoler fikk svar på under åpen dag hos Institutt for informasjons- og medievitenskap.

Master
Studenter på master i manusutvikling for serier sammen med faglærer Kjersti Steinsbø og Odd-Magnus Williamson

Studenter på dialogworkshop

Studentene på master i manusutvikling for serier har hatt besøk av Odd-Magnus Williamson.  

Student
Demo for studentene på MIX301

Masterstudenter lager kunstige taleroboter

Førstesemestersstudenter på master i medie- og interaksjonsdesign ved UiB i Media City Bergen presenterte protoyper innen kunstig taleteknologi. Resultatene ble Robot Buddy, Easysleep, Masebotten og kjøkkenassistenten Albert. 

Innovasjonspedagogikk:
bilde av student

Ei oppdagingsreise i usikkerheit

Professor Lars Nyre og studentane skal ta i bruk det nyaste innan HTC Vive-teknologi. Saman med studentane skal han stille spørsmålet: Kva er dette? Og korleis kan vi bruke det?

Nyhet
UiB-studenter fikk stipend av TV2

UiB-studenter fikk stipend av TV2

Seks masterstudenter ved UiB fikk onsdag utdelt TV2s studentstipend. Formålet er blant annet å bygge kunnskap og kompetanse med høy relevans for mediebransjen.

Samarbeidspartnere

TV2     Bergens Tidende     Vizrt     Bergensavisen     NRK     NCE Media