Hjem

Media City Bergen

Innhold

Studenter

Vil du studere tett på medie- og medieteknologibransjen?

Media City Bergen er en internasjonal kunnskaps- og næringsklynge sentralt plassert i Bergen. Her holder ledende medie- og teknologiselskaper som NRK, TV2, Vizrt, Bergens Tidene, IBM, BA, og Vimond til sammen med deler av Institutt for informasjons- og medievitenskap. Instituttet har utstrakt utdannings-, forsknings- og innovasjonssamarbeid med selskaper i klyngen, og som student er du midt i et levende mediemiljø.  

Universitetet i Bergen tilbyr tre nye bachelorgrader og tre nye mastergrader i journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign, samt PhD-utdanning, og driver en rekke forsknings- og innovasjonsprosjekter. Se våre studier.

Masterprogrammet i Media and Interaction Design blir undervist i engelsk fra og med høsten 2019.

Innovasjon og entreprenørskap
Design Sprint

Nytt kurs i innovasjon og entreprenørskap i Media City Bergen

Hvordan være innovativ og lykkes som entreprenør? UiB lanserer nytt emne for bachelorstudenter ved SV-fakultetet i Media City Bergen.

MCB Future Week
Studenter bruker HTC-Vive teknologi
jun 11

Åpent hus på MCB Future Week

UiB viser fremtidens medieteknologi i åpent Media City Bergen

Innovasjon:
Holosuite VR briller

Typ' prototyp

Vil du ha alle dine monitorar og skjermar med deg inni brillene? Studentar på bachelorstudiet i medie- og interaksjonsdesign utviklar prototypar som mediefolk vil få god bruk for.

Studier
Frode Guribye forteller om informasjonsvitenskap

Vil du studere IT- eller mediefag?

Hva kan du bli når du har tatt en bachelorgrad i IT- eller mediefag? Det var et av spørsmålene elever ved videregående skoler fikk svar på under åpen dag hos Institutt for informasjons- og medievitenskap.

Nyhet
Helena Viktoria Johnsen og Amalie Nord Hagen har fått jobb etter å ha vært i praksis

Fra praksis til jobb for journalistikkstudenter

Studentene på siste året i bachelor i journalistikk i Media City Bergen var i praksis i høst. De aller fleste gikk videre til jobb i mediebedriftene de hadde praksis hos.

Samarbeidspartnere

TV2     Bergens Tidende     Vizrt     Bergensavisen     NRK     NCE Media