Hjem

Media City Bergen

Studenter

Vil du studere tett på mediebransjen?

Media City Bergen er en kunnskapsklynge og næringspark sentralt plassert i Bergen. Her holder ledende medie- og teknologiselskaper til sammen med deler av Institutt for informasjons- og medievitenskap. Instituttet har utstrakt samarbeid med selskapene i klyngen, og som student er du midt i et levende medieproduksjonsmiljø.  

Universitetet i Bergen tilbyr tre nye bachelorgrader og tre nye mastergrader i journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign, og driver en rekke forsknings- og innovasjonsprosjekter. Se våre studier.

Student
Studenter MIX

Studenter sporer blikk med tek-briller

Med avansert, ny teknologi kartlegger studenter på medie- og interaksjonsdesign hvor brukere av skjermbasert innhold fester blikket, hvilken puls de har og om de svetter.

IKTPLUSS-prosjekt
News Angler

UiB samarbeider med Wolftech om journalistikk-verktøy

Universitetet i Bergen er tildelt midler fra Forskningsrådets IKTPLUSS til å utvikle verktøy som skal bidra til mer effektiv og nyskapende journalistikk.

Nyheter
A. Karseth, E. Eriksen, K. Opheim

Studerer tett på bransjen i nye Media City Bergen

I medieklynga skal studentane få kompetansen dei treng for å hevde seg i eit medielandskap i sterk endring.

Nyheter
Per Aadland og Kjell Bernstrøm

UiB og TV2 inngår studio-samarbeid

7.desember underteikna partane avtale om bruken av eit nytt studio i MCB. Avtalen sikrar UiB-studentar tilgang til topp-moderne fasilitetar for TV-produksjon.

Media City Bergen
Leif Ove Larsen

Infomedia får 2 millioner til etablering av senter for undersøkende journalistikk

– Vi er veldig glade og stolte over at Fritt Ord finner prosjektet vårt støtteverdig, sier instituttleder Leif Ove Larsen.

Samarbeidspartnere

TV2     Bergens Tidende     Vizrt     Bergensavisen     NRK     NCE Media