Hjem
Media City Bergen
Student vant pris

Bachelorstudent vant pris med eksamensfilm

Malin Hannesdatter Sunde vant pris for beste internasjonale bidrag på filmfestivalen COVIDeo-19.

COVIDeo-19
Foto/ill.:
Claire Maske

Hovedinnhold

Sunde går siste året på TV-produksjon og bidraget hun vant med var eksamensfilmen hun lagde våren 2020. Opprinnelig skulle bachelorstudentene gruppevis lage en dokumentarfilm, men det ble raskt utelukket da Norge stengte ned og studentene ble sendt hjem fra universitetet 12.mars 2020. Deres nye eksamensoppgave ble å lage hver sin eksamensfilm.

- Til å begynne med filmet jeg litt rundt «på måfå» og visste ikke helt hva jeg ville med opptakene. Etterhvert ble jeg rett og slett så lei av alt «koronasnakket» at jeg ville lage en film som kommenterte situasjonen med et ironisk blikk, forklarer Sunde.

Gjennom filmen ønsket hun å kommentere de ulike fasene og rare elementene som oppstod under starten av korona. Filmen illustrerer blant annet hamstringen av dopapir, bruken av munnbind, hytteforbud og fester. Sunde forteller at prosjektet ga henne muligheten til å utfolde seg kreativt, og hun mener det var sunt for henne å være opptatt med noe under lockdown.

- I tillegg synes jeg det var veldig fint å ha et prosjekt hvor jeg kunne kartlegge mine egne evner, siden dette var en "enkvinnesproduksjon". Det var også en fin mulighet til å endelig tørre å vise frem noe jeg har laget, sier Sunde.

Som vinner av det beste internasjonale bidraget vant Sunde et Canon 70D kamera, og hun ser fram til å jobbe videre med film gjennom studiene.

- Nå holder vi på med preproduksjon til bachelorfilmene våre, som skal spilles inn etter jul. Det vil totalt bli fire produksjoner og jeg skal spesialisere meg i regi dette semesteret. Det blir utrolig spennende og jeg ser frem til alle de kule workshopene vi skal ha. I slutten av neste semester skal vi på utplassering, noe jeg også gleder meg veldig til, avslutter Sunde.

Filmen til Malin Hannesdatter Sunde kan sees her.