Media City Bergen

Nyhetsarkiv for Media City Bergen

Professor Lars Nyre tok i dag mot 5 millioner kroner fra DIKU for å videreutvikle innovasjonspedagogikk for medieutdanninger.
Malin Hannesdatter Sunde vant pris for beste internasjonale bidrag på filmfestivalen COVIDeo-19.
Christoph Trattner actually wanted to be a chef. Now, he wants to help you avoid digital junk food.
Christoph Trattner ville eigenleg bli kokk. No vil han hjelpe deg til å sleppe unna digital junk food.
– Vi er tettere på "real life" her, sier masterstudent Kristin Mjelde på medie- og interaksjonsdesign. Hun og vennene får drahjelp fra medie-og teknologiselskapene på MCB til å utvikle masterprosjektene sine.
Researchers at Media City Bergen and key media partners seek to establish a centre for developing responsible media technology. – As the robots enter the editorial rooms, the need to guard issues like ethics and data protection is urgent, says centre leader.
–Han er en av de mest engasjerte foreleserne vi har, han er veldig «hands on» og bryr seg om alt vi gjør. Han formidler teori på en måte som vi forstår og har et veldig deltakende undervisningsopplegg for studentene, sier studentene som nominerte ham.
UiBs TV-dag ga svar til 250 studenter og bransje i Media City Bergen
Hvordan være innovativ og lykkes som entreprenør? UiB lanserer nytt emne for bachelorstudenter ved SV-fakultetet i Media City Bergen.
David Carroll saksøkte Cambridge Analytica og vann. No kjem professoren som fekk Facebook til å vakle til MCB Future Week i Bergen. Han ber nordmenn om å vakne.
UiB viser fremtidens medieteknologi i åpent Media City Bergen
Masterstudenten Johanna fekk graveserien sin på trykk i VG. No har over ein halv million lesarar lest reportasjane hennar om sjølvmord blant eldre.
Med utspring fra hver sin kunnskapsklynge kom to UiB-prosjekter seg gjennom nåløyet, og ble tildelt en million kroner hver i Forskningsrådet sitt innovasjonsprogram STUD-ENT.
Vil du ha alle dine monitorar og skjermar med deg inni brillene? Studentar på bachelorstudiet i medie- og interaksjonsdesign utviklar prototypar som mediefolk vil få god bruk for.
Professor Lars Nyre og studentane skal ta i bruk det nyaste innan HTC Vive-teknologi. Saman med studentane skal han stille spørsmålet: Kva er dette? Og korleis kan vi bruke det?
Seks masterstudenter ved UiB fikk onsdag utdelt TV2s studentstipend. Formålet er blant annet å bygge kunnskap og kompetanse med høy relevans for mediebransjen.
Fulbright-stipendiat Derek Lackaff er imponert over fasilitetene i Media City Bergen, og mener internasjonal utveksling og deling av kunnskap er viktigere enn noensinne.