Middelalderklyngen
middelalderuken

Hva er middelalderkilder og hvor finner vi dem?

Universitetsbiblioteket inviterer studenter til middelalderdag 28. oktober. Lær om kilder og samlinger, bli med på byvandring og utstilling på Bryggens Museum.

Middelalderdag på Universitetsbiblioteket
MIDDELALDERKILDE: På Universitetsbiblioteket i Bergen finner vi et islandsk sagahåndskrift fra 1700-tallet.
Foto/ill.:
Universitetsbiblioteket i Bergen

Universitetsbiblioteket har gleden av å invitere til en middelalderdag med informasjon om kilder og samlinger i Universitetsbiblioteket og i Bryggens Museum.

Hjertelig velkommen til studenter – nye og gamle – og alle andre interesserte!

Program

09.30–10.30Hva er «middelalderen» sett fra de ulike samlingene og fagområdene i Universitetsbiblioteket? Velkommen til en rundebordssamtale med korte presentasjoner av spennende verk og ressurser. Spesialister fra Universitetsbiblioteket bidrar fra hver sine fagområder.
10.30–10.45Seniorkonsulent Olaf Knarvik viser Sophus Tromholts bilder av middelaldergjenstander i Þjóðminjasafn Íslands, Nasjonalmuséet i Reykjavík.
10.45–11.00Pause
11.00–11.30Kildene til skeiv historie i middelalderen. Førstebibliotekar Runar Jordåen samtaler med førstebibliotekar og førsteamanuensis Hanne Marie Johansen, forfatter av boken Skeive linjer i norsk historie frå norrøn tid til i dag (Samlaget, 2019).
11.30–12.30Lunsjpause. De som vil, går sammen til Studentsenteret.
12.30–13.30Byvandring med middelaldertema. Vi starter fra Georg Johannessens plass (ovenfor Studentsenteret). Stipendiat Nina Stensaker og museumspedagog Knut Høiaas leder an og forteller underveis.
13.30–14.30Presentasjon av den nye utstillingen i Bryggens Museum, ved museumspedagog Knut Høiaas.
14.30–15.00Presentasjon av et middelalderdokument i anledning rullerende utstilling i rammen av samarbeidet mellom Bryggens Museum og Universitetsbibliotekets spesialsamlinger. Velkomst ved seksjonsleder Bjørn-Arvid Bagge, innledning om dokumentet ved stipendiat Nina Stensaker.

Arrangører er Universitetsbiblioteket i Bergen, Bryggens Museum/Bymuseet i Bergen, Universitetsmuseet i Bergen.

Arrangementet er åpent for alle interesserte!

Se også arrangementet på facebook