Hjem
Middelalderklyngen
Middelalderuken

Opplev de unike Schøtstuene

Tre inn i hanseatenes unike forsamlingsrom og la deg begeistre av Bergens storhetstid!

Schøtstuene
Velkommen til Hanseatenes forsamlingsrom, Schøtstuene! I hansatiden ble stuene brukt til så mangt. Her samlet hanseatene seg for mat og drikke, fester og rettsmøter. Stuene er enestående i verdenssammenheng og bare bygningene i seg selv er verdt et besøk!
Foto/ill.:
Per Bækken

Opplev Bryggen på en ny måte og lær mer om livet der for over 500 år siden. Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene tar deg med inn i middelalderen. 

Museumsbesøk
Schøtstuene var hanseatenes forsamlingsrom, og det var her de møttes for å dele mat og drikke og for å oppvarme seg i vinterhalvåret. Stuene ble i tillegg brukt til fester og rettsmøter, da hanseatene hadde egne lover som skilte seg fra lovverket ellers i byen. Schøtstuene er unike i verdenssammenheng og bare bygningene i seg selv er verdt et besøk. Klyngen av små røde hus vitner om en svunnen tid, og bak porten inn til de tyske kjøpmennenes verden, kan hele fire stuer og to ildhus besøkes. Åpen peis, vakre lysekroner og langbord i Jakobsfjorden og Bellgårdens schøtstue viser hvordan museet ble innrettet for over 80 år siden. Inntil 300 år gamle rankemalerier pryder veggene og skaper en autentisk stemning.

Omvisning
Bli med på en vandring i hanseatenes fotspor! Omvisningen (ca. 40 min) starter på hanseatenes gamle forsamlingsrom Schøtstuene og tar deg videre med gjennom Bryggens smale passasjer. Turen avsluttes på Midthuset på Bryggen. Opplev Bryggen på en ny måte og lær mer om livet her for over 500 år siden! Omvisningen er inkludert i billetten. 

Inngangspris 
Voksen: 120,-
Student: 100,-
Barn: gratis
20% rabatt med Bergenskort

Adresse
Midthuset: Jacobsfjorden 6, 5003 Bergen
Schøtstuene: Øvregaten 50, 5003 Bergen