Middelalderklyngen
Middelalderuken

Under Jorden: Se Bryggens Museums nye utstilling

Her får du muligheten til å komme nært på Bergen og Vestlandets middelaldermenneskers liv og hverdag.

Utstillingen "Under Jorden" på Bryggens Museum
UNDER JORDEN: Her får du en skik-kikk på Bryggens Museums nye utstilling "Under Jorden".
Foto/ill.:
Bymuseet i Bergen

Bli med museumspedagog Knut Høiaas på en omvisning i Bryggens Museums nye utstilling, "Under Jorden".

Utstillingen bruker tusenvis av gjenstander og nyere forskning til å la deg komme nært på Bergen og Vestlandets middelaldermenneskers liv og hverdag. Runeinnskrifter med sladder, dikt og besvergelser vitner om tro og kjærlighet, mens keramikk fra Europa og Midtøsten viser et stort og internasjonalt handelsnettverk. Den nye utstillingen huser også den unike Guddaldrakten – et nesten tusen år gammelt myrfunn som er et av de ytterst få relativt inntakte klesplaggene vi har fra norsk middelalder.

Bryggens Museum er under oppgradering og utstillingen er ikke helt ferdigstilt. Nå får du likevel muligheten til å ta en snik-kikk – vi lover at det er verdt et besøk!

Voksen 100,-
Student 50,-