Middelalderklyngen

Aktiviteter ved Bymuseet i Bergen

Bli bedre kjent med Bergen i middelalderen gjennom bymuseet sitt store tilbud av byvandringer og omvisninger i løpet av Middelalderuken.

Blant opplevelsene ved Bymuseet i Bergen er teatervandring
Under middelalderuken kan du få med deg en teatervandring med Bymuseet. Det er en annerledes måte å oppdage Bergen på der lokale skuespillere levendegjør historien utendørs, med hele byen som bakteppe.
Foto/ill.:
Bymuseet i Bergen

Hovedinnhold

Reis i tid og rom og opplev middelalderskatter, kanoner, skumle fangehull. Se fantastiske funn fra middelalderen på Bryggens museum, eller har du kanskje lyst til å høre hvordan det var å være dronning i middelalderen?

Søndag 24. oktober og torsdag 28. oktober kl. 12–13
Omvisning: Holmen til Bergenhus. Oppmøte: Håkonshallen

Søndag 24. oktober kl. 11–12 og 13–14
(varighet ca. 20 minutter. Passer best for barn fra rundt 6 år)
Fortellerstund med Dronning Isabella. Oppmøte: Håkonshallen

Søndag 24. oktober kl. 11–11.45
Omvisning: Under jorden – middelalderfunn på Bryggens Museum

Mandag 25. oktober kl. 12–13
Mandagsforedrag: Dronninger blant bøker. Foredrag om handskrifter i kvinnelig eige i middelalderens Bergen, ved professor Åslaug Ommundsen

Tirsdag 26. oktober kl. 12–12.45
Omvisning: Kongsgårdens Dronninger. Oppmøte: Håkonshallen

Onsdag, torsdag og fredag 27.–29. oktober og onsdag 3. november kl. 18–19.30
Galge, galskap og gapestokk. En historisk teatervandring om forbrytelse og straff i Bergen. Oppmøte: Havforskningsinstituttet

Torsdag 28. oktober kl. 18–19.30
Byvandring i middelalderskomakernes fotspor, ved arkeolog og formidler Espen Kutchera. Oppmøte: Bryggens museum

Lørdag 30. og søndag 31. oktober
Familiedager på Bryggens museum, med introduksjoner, rebus og tegnekonkurranse. Spennende varer i butikken for både barn og voksne.

Lørdag 30. og søndag 31. oktober kl. 11–12
Barn i middelalderen. Aktivitetsomvisning på Bryggens Museum

Åpne museer: Bryggens museum, Rosenkrantztårnet og Håkonshallen.

>> Mer informasjon om arrangementene og billetter