Middelalderklyngen

Handel, makt og religion – Hanseatene på Bryggen

Bli med på en fengende kveld på Schøtstuene. Lær om hanseatenes handel, deres maktposisjon og hvor viktig religion var for menneskene i middelalderens Bergen.

Hanseatene på Bryggen
I mer enn 500 år holdt hanseatene til i Bergen og preget byen sterkt. Bli med på en tur gjennom Bergens Hansahistorie.
Foto/ill.:
Museum Vest

Hovedinnhold

I middelalderen var det stor handelsaktivitet i Bergen og særlig på Bryggen, hvor hanseatene holdt til. De nordtyske kjøpmennene hadde monopol på viktige varer og deres betydning for Bergens historie kan knapt undervurderes.

Bli med på en fengende kveld på Schøtstuene. Ta deg en tur gjennom hanseatenes forsamlingsrom og bli kjent med middelalderruinen som skjuler seg under en av schøtstuene. Bli med på en omvisning på Schøtstuene og Bryggen og hør om hanseatenes handel, deres maktposisjon og hvor viktig religion denne gangen var for menneskene.

Det serveres varme drikker i Schøtstuenes hageanlegg!

Dato: 25. og 26. oktober
Tid: 18-20