Hjem
Middelalderklyngen
middelalderuken 2022

Skeive perspektiv på middelalderen

Hvordan ser vi på historiske kilder med et skeivt blikk? Velkommen til paneldebatt om skeive perspektiv på middelalderen.

To menn brennes på bålet mens folk står rundt og ser på
To menn anklaget for sodomi brent på bålet, Zürich 1482.
Foto/ill.:
Wikimedia Commons

Hovedinnhold

Universitetsbiblioteket i Bergen inviterer til panelsamtale om skeive perspektiv på middelalderen. Arrangementet finner sted i Babelstuen ved Bibliotek for Humaniora, like ved utstillingen Decriminalizing History.

Temaer som blir tatt opp: Hvordan ser vi på historiske kilder med et skeivt blikk? Hvordan kan dette være med på å utvide vår forståelse, og hvordan vi forstår vår egen samtids kompleksitet bedre? Middelalderen er vidt anerkjent som viktig for historisk utvikling og identiteter i Europa.

Hvordan utfordrer skeive perspektiver disse antatte sannheter? Panelet samler forskere, forleggere og bibliotekarer for å drøfte rollen forskningsinstitusjoner spiller i å formidle og forme oppfatninger av fortiden.

Paneldeltagerne er: David Carrillo-Rangel (phD, UiB), Michelle Sauer (professor, UND, De Gruyter), Kate Maxwell (professor, UiT) og Bjørn Bandlien (professor, USN).

Samtalen vil foregå på engelsk og ledet av professor i middelalderlatin ved UiB, Aidan Conti.

Arrangementet er en del av Universitetsbibliotekets middelalderdag