Hjem

Museumsprosjektet

Hovedinnhold

panoramabilde av universitetsmuseet, fasade sett fra hagen

Naturhistorisk museum rehabiliteres.

Universitetsmuseet stengte dørene for oppussing i november 2013, og er planlagt oppusset for ca. 600 millioner kroner. Både bygningen og utstillingene skal oppgraderes, og vil fremstå i ny prakt for publikum når museet åpner igjen i 2019.

museumsprosjektet
utstillingsprosjektet

Utstillingsprosjektet

I Naturhistorisk museum skal vi lage helt nye utstillinger samtidig som vi skal ta vare på den vakre og fredete Hvalsalen og de historiske utstillingsarealene i bygget.

Nyheter
Museumsprosjektet

På innsiden av Naturhistorisk museum

Det er to år til Naturhistorisk museum åpner for publikum etter et omfattende restaurering og oppgradering. Her får du en sniktitt på hvordan det ser ut på innsiden av museet under byggeprosjektet.

Museumsprosjektet
elefanten fraktes i en container over Muséplass

Her forlater elefanten museet

De siste store dyrene har blitt fraktet ut av De naturhistoriske samlinger, som skal rustes opp til moderne standard.

Museumsbygningen skal fremstå som Universitetet i Bergens fremste institusjonelle symbol og viktigste møteplass for kultur, formidling og representasjon, for universitetet og for byen. Rehabiliteringen skal fremheve byggets antikvariske kvaliteter, historiske betydning og unike vitenskapelige og museale rolle i Bergen, på Vestlandet og i Norge, og samtidig virke som en bro mot ny vitenskap og moderne museale uttrykk.