Hjem
Museumsprosjektet

Nyhetsarkiv for Museumsprosjektet

Regjeringen vil gi startbevilgning til restaureringen av Naturhistorisk museum i Bergen.
Det var en av de store begivenheter i Universitetet i Bergens historie da Universitetsaulaen offisielt ble åpnet onsdag 2. september.
Den 2. september åpner Universitetsaulaen - Bergens og universitetets nye storstue. La museumsdirektør Henrik von Achen gi deg en sniktitt på innsiden i aulaen!
Foredrag av Terje Tvedt, surferockbandet Hvitmalt Gjerde, en dag med barneuniversitet og avslutningskonsert med slagverkssymfoni og videokunst. Det blir noen av ingrediensene i åpningsukene for den nye Universitetsaulaen i Bergen.
Naturhistorisk museum må forbli stengt på ubestemt tid etter at regjeringen ikke fant rom til å finansiere fullføringen av Museumsprosjektet i revidert budsjett.
Naturhistorisk museum er tømt i påvente av oppussing. Manglende finansiering over statsbudsjettet gjør at museet er stengt på ubestemt tid.
Universitetsmuseet i Bergen får ikke oppstartsbevilgning gjennom statsbudsjettet. Det betyr at publikum må vente til tidligst 2019 for å se dyrene igjen. – Jeg er naturlig nok skuffet, sier rektor Dag Rune Olsen.
Kari Dyrdal, en av Norges fremste tekstilkunstnere og professor ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, er valgt til vinner av utsmykningskonkurransen for universitetsaulaen.
De siste store dyrene har blitt fraktet ut av De naturhistoriske samlinger, som skal rustes opp til moderne standard.
Universitetet i Bergen hadde ikke noe annet valg enn å stenge De naturhistoriske samlinger for oppussing før bevilgningen var på plass.
De naturhistoriske samlinger er stengt for oppussing frem til 2018. De neste ukene skal vi gjøre stas på #mittmuseum.
Stolen Lui fra designer Hallgeir Homstvedt vant konkurransen om å pryde universitetsaulaen.
I forbindelse med rehabilitering av Universitetsmuseet må huset tømmes for utstilte gjenstander. Vi har fulgt en hubros kronglete ferd fra monteren til magasinet.
Statsbygg starter nå rehabiliteringen av Universitetsmuseet i Bergen. Den nye aulaen skal tas i bruk i 2015.
På 1800-tallet hadde Universitetsmuseet en aula. Arbeidet med å skape en ny storstue for Bergen er nå i gang.
De naturhistoriske samlinger er stengt for oppussing frem til 2018. Det nye sentralmagasinet ble innviet med en ugle fra rektors kontor.
De naturhistoriske samlinger pusser opp, og vil holde stengt til 2018. De kulturhistoriske samlinger har fortsatt åpent.
Den planlagte aulaen i universitetsmuseet vil være viktig både for studentorganisasjoner, undervisning og læringsmiljøet ved UiB. Nå arbeider rektor for oppstartbevilgning i statsbudsjettet for 2013.

Sider