Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Britt Kristine Ludvigsen

Britt Kristine Ludvigsen har studert ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap siden 2016. Hun skriver masteroppgave om politiet i Norge, hvor hun undersøker hva som påvirker ansattes vurdering av ledelse på distriktsnivå, og om den pågående nærpolitireformen påvirker dette.

Hovedinnhold

Jeg har blant annet fått mulighet til å reise rundt i Norge og intervjue ansatte i politiet.

Kvifor valde du ein mastergrad i administrasjon- og organisasjonsvitenskap?

Jeg valgte å ta en mastergrad i Administrasjon og organisasjonsvitenskap fordi jeg ønsket å fordype meg i offentlig forvaltning og offentlig politikk. Jeg har stor interesse for sikkerhetspolitikk, og valgte AdmOrg fordi jeg ville utvikle kunnskap rundt dette i lys av forholdet mellom organisasjoner og individ.

Korleis har overgangen frå bachelor til master vore?

Overgangen fra bachelor var overkommelig. Jeg visste at når jeg startet på et masterprogram kreves det mer innsats enn ved å gå en bachelorgrad, og det stemte også.

Kva er den viktigaste kompetansen du utviklar som masterstudent i administrasjon- og organisasjonsvitenskap?

Den viktigste kompetansen jeg har utviklet er at jeg er mye mer selvstendig og kritisk faglig sett nå, enn da jeg startet graden. De to første semestrene fulgte jeg en oppsatt undervisning, men i de obligatoriske oppgavene sto man fritt til å velge tema selv. Dette er en styrke ved AdmOrg. Når jeg har fullført en grad har jeg både den kompetansen som man skal ha, i tillegg til at jeg har hatt mulighet til å fokusere det jeg synes er spennende i faget. For eksempel skrev jeg en metodeoppgave om svakheter ved bruk av «tillit» i kvantitative undersøkelser. Denne fordypningen har jeg fått brukt for når jeg nå skriver masteroppgave om ansattes vurdering av ledelse i en samfunnsinstitusjon.

Videre har jeg fått kompetanse til å analysere organisasjon, forvaltning og politikk på en kritisk måte.

Korleis har di faglige vekst vore/kva har du lært på AdmOrg?

Min faglige vekst på AdmOrg har vært bratt. Ved å ta bachelorgrad ved et annet institutt forsto jeg raskt at jeg måtte lese meg opp på organisasjonsperspektiver og teorier. Men dette gikk fort, og jeg skjønte raskt hvordan en «AdmOrger» tenker.

Kva skal du skriver du masteroppgåva di om? Kvifor valte du dette temaet?

I bacheloroppgaven min skrev jeg om bevæpning av politiet, og forsto fort at denne institusjonen var noe jeg kunne tenke meg å forske videre på. Jeg skriver nå en master om politiet i Norge, hvor jeg undersøker hva som påvirker ansattes vurdering av ledelse på distriktsnivå, og om den pågående nærpolitireformen påvirker dette.

Korleis arbeider du med masteroppgåva di? Kva har du lært i prosessen?

Ved å skrive masteroppgave et helt år får jeg en mulighet til å spesialisere meg innen et felt som er utrolig spennende. Jeg har blant annet fått mulighet til å reise rundt i Norge og intervjue ansatte i politiet, samtidig som jeg får tatt i bruk et datasett hvor over 5.000 ansatte og ledere i politiet har svart på interessante spørsmål. Gjennom intervjuene og analyse av de kvantitative data får jeg et unikt innblikk i hvordan de opplever organisasjonen.

Samtidig er jeg med i en forskningsgruppe som gir meg månedlige innspill på prosessen, og en oppmuntring til videre arbeid. Ved AdmOrg oppfordres det også til å skrive innenfor prosjekt hvor man får mulighet til å gi et bidrag til pågående forskning. Min masteroppgave er knyttet til prosjektene "Nærpolitireformen - Gjennomføring, endringsutfordringer og konsekvenser" og "Coordination, capacity and legitimacy: Organizing for climate change, immigration and the police (COCAL)". I tillegg er jeg veldig heldig som har fått kontorplass ved Uni Research Rokkan-senteret, som gir meg muligheten til å jobbe i et miljø rundt etablerte forskere.

Kva er ditt beste minne frå studietida på master så langt?

De beste minnene jeg har fra studietiden så langt er nok de minnene jeg har laget med mine medstudenter. Med et «lite» kull på rundt 20 personer sees vi hver dag på lesesalen, men også på kveldstid og i helger. Masterprogrammet ved AdmOrg blir ekstra kjekt med en god sosial gjeng.

Det kan også nevnes at det er gøy når man får veiledning i form av konstruktiv kritikk på eget arbeid av professorene, som gjør at man kan se det i akademiske resultater senere.

Kvifor bør nye søkarar velje master i administrasjon- og organisasjonsvitenskap?

I dette programmet står du veldig fritt til å spesialisere deg innenfor et felt du synes er spennende, samtidig som du får en god innføring i vitenskapelig metode og forholdet mellom individ og organisasjon, og politikk og forvaltning.

Jeg anbefaler deg å søke master i administrasjon og organisasjonsvitenskap om du for eksempel har en interesse rundt maktforhold, endringsprosesser i staten, barnevernet, politi, forsvaret, klimatilpasning, og utdanningssektoren m.m.

Har du tips til ferske masterstudentar?

Mitt første tips er å skrive masteroppgave om det du har interesse for, ikke hva som eventuelt kan virke mest hensiktsmessig for en aktuell jobb, eller hva andre mener du burde skrive om. Du vil bli lei oppgaven din, men kanskje ikke så raskt om det er et tema du selv synes er spennende.

Mitt andre tips er å starte på metodeoppgaven tidlig i semesteret, det blir nok å gjøre i november uansett.

Kva tenkjer du å gjere etter masteren?

Etter mastergraden virker det spennende å jobbe innenfor et departement eller en etat. Jeg håper jeg får tatt bruk den kunnskapen og de analytiske evnene jeg har opparbeidet meg i en framtidig jobb.