Hjem
Universitetshagene
Nyheter

Tur med Mildeheimen

Når dagene blir lengere og varmere, går beboerne på Mildeheimen sykehjem tur i Arboretet og Botanisk hage to ganger i uken. Vi har blitt med dem på en av turene deres.

Tur i Botanisk hage
Foto/ill.:
Hedda B. Holm

Hovedinnhold

Mildeheimen ligger omtrent midt mellom Arboretet og Botanisk hage, vi er gode naboer å ha for dem. Beboere med litt rastløse bein går daglig i Arboretet siden det ligger så tett til sykehjemmet, hvor Rosariet og Blondehuset er populære mål. Siden det er så mye å se på og få med seg, trenger man ikke gå så langt for å ha følt at man har gått en skikkelig tur. Når trivselsleder for sykehjemmet, Mette Heggernes er med, går ferden gjerne litt lengere, som en rundtur i Botanisk hage, hvor turen vår gikk.

  • Dette er et flott terapiområde, vi er heldige med denne beliggenheten, forteller trivselsleder Mette ved Mildeheimen.

I Botanisk hage ble det en stopp i Kjøkkenhagen. Sammen smakte vi på urtene og spiselige blomster. Noen var skeptiske til blomsterspising, men de fleste var overasket over smakene og duftene, og syntes at det var fantastisk.

For beboerne på aldershjem er det viktig å ha daglige meningsfulle aktiviteter og ha glede av hverdagen. Arboretet og Botanisk hage synes det er veldig kjekt å få være en del av hverdagen for beboerne på Mildeheimen. En beboer har sett pileflett i Botanisk hage og mimret over dette som han gjorde før. En tur ved bryggen til Mildevannet har for noen vært en langtur til Sørlandet. Det handler om øyeblikkene, smilene og minnene der og da.

Vi er heldige i Arboretet og Botanisk hage som daglig kan stå for glede og beundring for våre naboer, store og små. På Milde er det et tett knyttet nærmiljø mellom Mildeheimen, Fana folkehøgskole, Krokusbakken barnehage, Hjellestad skole og Arboretet og Botanisk hage. «Vi blir godt tatt i mot av alle», forteller trivselsleder Mette.