Hjem
Universitetshagene

Kjøkkenhagen

I kjøkkenhagen vår viser vi frem vår entusiasme for mat !

Epler i Botanisk hage
Eplet Malus xdomestica 'Enestående' i Botanisk hage på Milde.
Foto/ill.:
Heidi Lie Andersen

Hovedinnhold

I kjøkkenhagen har vi ulike utstillinger av nyttige planter, som mat, medisin eller pil.

Vi viser frem både moderne og historiske planter, noen norske og noen fra andre verdensdeler.

Noen utstillinger er faste, som Vikinghagen og Kvannegarden, mens andre er skiftende.

Mål for Kjøkkenhagen:

Vår Kjøkkenhage utforsker opphavet, utnyttelsen, botanikken og skjønnheten til plantene vi kjenner som mat. Den viser ulike kulturers kulinariske tradisjoner både i nåtid og fortid. Hagen er fullt ut dokumentert. Hagen er et levende klasserom hvor alle kan lære om planters bruk, praktisk hagebruk og få tips om økologiske næringskilder. Hagen skal være dekorativ, kombinere estetikk og nytte, og blande fritt medisinske og kulinariske urter, grønnsaker, bær, frukt og blomster.