Hjem
Institutt for biovitenskap (BIO)

En god utfordring i et flott miljø

Øyvind Halskau er førsteamanuensis på Molekylærbiologisk institutt. Han veileder både stipendiater og masterstudenter.

Hovedinnhold

MBI er et lite institutt, men det bokser over vektklassen sin, for å si det slik!

Hva har du gjort i dag?

Dagen startet med et fellesmøte med andre forskere og studenter. Vi diskuterte praktiske ting og pratet også om en fin forskningsnyhet - at en fransk gruppe har vekket til live et virus som de har funnet i 30 000 år gammel permafrost i Sibir.

Etterpå forberedte jeg meg til eksperimenter stipendiaten min og meg skal kjøre i morgen. Stipendiaten (Øyvind Strømland) og en masterstudenten (Morten Govasli) har jobbet veldig hard og lenge for å få til denne prøven, og den gir oss nye muligheter, rent eksperimentelt. Vi vil ta den til NMR-instrumenteringen på Kjemisk Institutt for å kjøre såkalt trippel-resonans eksperimenter. NMR er en kraftig metode innen molekylærbiologi fordi en kan bestemme komplekse molekylers struktur og dynamikk.

Etter dette gikk jeg på et annet møte, hvor vi jobber med å bedre kjemikaliesikkerheten ved instituttet. Sikkerheten er allerede god, men dette er et kontinuerlig arbeid etterhvert som nye kjemikalier blir tatt i bruk og ny kunnskap om stoffer kommer til.

Utover resten av dagen vil jeg jobbe med å skrive sammen et arbeid den andre stipendiaten min (Hanzhen Wen) har gitt meg resultater på. Jeg kommer også til å jobbe litt med et av kursene mine, MOL310.

 

Hva syns du er kjekt med å jobbe på MBI?

MBI er et lite institutt, men det bokser over vektklassen sin, for å si det slik. Instituttet er veldig dyktig til å bruke de midlene og ressursene det har tilgjengelig.

Instituttet har også gode vitenskapelige problemstillinger, bygget opp gjennom år med hard arbeid. Selv er jeg forholdsvis ny, og prøver å strekke meg etter denne gode standarden. Det er flott å ha en slik utfordring i et slikt miljø. Instituttet er veldrevet og gjennomsiktig. Det er tydelig hvordan beslutninger tas og muligheten til å delta er svært god.

Det er også flott at vi har en veldig flink og nær administrasjon, som hjelper oss og deler våre små seiere og nederlag. Studentmiljøet er også godt - vi har en jevn strøm med flinke og motiverte studenter fra nær og fjernt.

 

Les mer om andre dyktige og engasjerte studenter og ansatte ved MBI.