Hjem
Institutt for biovitenskap (BIO)
REISEBREV

Reisebrev fra New Zealand, del 2

Tone Ulvatn, Hilde Strand Dybevik og Thomas Aga Legøy er på utveksling til University of Ontago, på New Zealand. Dette er deres andre reisebrev hjem til oss her i regnfylte Bergen

Hovedinnhold

Hei alle der hjemme!

Tenkte det var på tide å oppdatere dere der hjemme med et nytt reisebrev!

Siden sist har det vært ganske stressende. Midtveiseksamener, innleveringer, laber  og web-tester. Og alt sammen teller inn på sluttkarakterene våre, ettersom det ikke er noen endelige eksamener her som teller 100%. 

Hilde og jeg (Tone, red.anm.) har også vært på to feltkurs med geologifaget vårt. Det første var veldig spennende og føltes litt som sightseeing, det andre var litt mer spesialisert.  Thomas har på sin side fått vært på tokt med oseanografien med The Polaris II.

Midt i alt dette stresset har vi også hatt besøk fra Norge. Litt dårlig timing, men vi klarte å dra nordmannen med på Tunnel Beach og på sosiale ting innimellom lesingen. I helgen som var reiste Hilde og Thomas til Mt.Cook på camping (de andre reisefellene hadde inntrykk av at camping var å sove i telt, men spise alle måltider på restaurant. De ble litt skuffa). 

De hadde noen uheldigheter med værgudene, og Hilde frøs hele helga. Undertegnede og den tilreisende reiste heller til Auckland for helgen hvor det var 25 grader og høy sydentendens. 

Som de nerdene vi liker å tro vi er, så reiste vi til Hobbiton for å oppleve litt av Tolkiens verden. Det var verdt bussturen på 7 timer t/r. Lørdagen ble brukt på fjern slekt vi aldri hadde møtt, og på bildet ser dere oss med Kristoffer sin meget ”langt ute i slekta”-menning. På søndagen fikk marinbiologene i oss bestemme, og vi besøkte akvariet. Pingviner, puffer fish og blekksprut var noen av de tingene vi fikk se. 

Nå til helgen er det midterm break, og vi reiser til Nordøya for å leie bil sammen med en amerikaner vi er blitt kjent med. Vi skal kjøre fra Auckland og rundtomkring på øya før vi ender opp i Wellington. Vi skal på en god del fjellturer etc, så dere må bare forvente masse bilder om noen uker. 

Mange kiwihilsninger fra Tone, Hilde og Thomas