Hjem
Institutt for biovitenskap (BIO)
Nyhet

Biologisk fagdag 2015

En del av Åpen Dag på UiB 5. mars 2015 - Dypdykk ned i biologiens verden med Institutt for Biologi!

Neste
biologi student med mikroskop
Disseksjon av hesteskokrabbe (BIO102)
Foto/ill.:
Pia Ve Dahlen
1/3
Studenterpåkaien
Hva lever under brygga? (BIO102)
Foto/ill.:
John-Arvid Grytnes
2/3
BIO102 Østerbø 2014 -  Studenter på Myr
BIO102 studentene undersøker artsmangfoldet på en næringsfattig myr
Foto/ill.:
Magnus Svendsen Nerheim
3/3
Tilbake

Hovedinnhold

Velkommen til Biologisk fagdag 2015!

Har du lurt på hva en biolog gjør til vanlig? Ettersom biologi er læren om naturen og alt som lever i den, så kan vi forsikre deg om at det er veldig mye forskjellig.

For å vise noe av den (bio)diversiteten vi jobber med har vi valgt ut representanter fra fire forskjellige forskergrupper her på BIO, som jobber med vidt forskjellige tema, til å fortelle om, men ikke minst la dere selv få mulighet til å ta og føle på, og kanskje eksperimentere med de samme tingene som vi gjør til daglig.

Hvorfor er det så mye rart som lever i fjordene rundt Bergen?
Hva gjør økosystemet i Barentshavet så unikt, og hvor gamle er egentlig fiskene som lever der?
Hvordan kan stoffer vi omgir oss med til vanlig påvirke hormonsystemene i dyr det kommer inn i? 
Hvorfor bryr vi oss egentlig om disse plantene?

Dette og mer kan dere få svar på hos oss den 5. mars!

 

Program

Vi kjører to økter, en før lunsj (0930-1130) og en etter lunsj (1300-1500) med en liten pause på midten av hver økt. Hver økt starter med en kort presentasjon av Institutt for Biologi, hvem vi er og hva vi gjør, samt at der blir kjent med studentene som skal følge gruppene rundt de neste timene.

I økta før lunsj vil toksikologene snakke om og vise dere hvordan man kan påvise hormonhermende stoffer, marinbiologene vil la dere utforske dyrelivet i Bergensfjordene og fiskebiologene vil vise dere spennende fisker fra Barentshavet og utfordre dere til å finne alderen på fisken.

Etter lunsj vil botanikerne snakke om planter, marinbiologene får inn ferskt materiale fra fjordene, og fiskeribiologene trekker opp nye spennende arter fra sitt siste tokt i Barentshavet.

 

Praktisk informasjon

Institutt for Biologi holder til i Thormøhlensgate 53A og B på Marineholmen på sørsiden av Nygårdshaugen (Kart). Vi starter opp hos oss kl 0930 (og kl 1300 for de som skal til oss etter lunsj) med et kort introduksjonsmøte til BIO. På slutten av dette møtet vil dere bli delt inn i grupper og deretter bli guidet rundt til de forskjellige aktivitetene av noen av våre bachelorstudenter. Introduksjonsmøte vil være i seminarrom K1 og K2, det vil være skiltet og være folk til stede som viser vei. Lunsj for deltakere på Biologisk karrieredag vil bli servert på Høyteknologisenteret på Marineholmen kl 1130, vi viser vei dit. 

Ettersom vi har lyst til å vise dere så mye som mulig ønsker vi å starte presis 0930. Skulle dere komme etter dette kan dere ta kontakt på 452 65 719, så skal vi sørge for at dere kommer med på resten av programmet.

 

Påmelding

Påmelding til Biologisk fagdag ble avsluttet 25. februar. Dersom dere ikke rakk å melde dere på kan dere ta kontakt direkte med Magnus så kan vi prøve å få dere med. 

Vi gleder oss til å treffe dere den 5. mars!

 

Lurer dere på noe? Kontaktperson for Biologisk Fagdag er Magnus Svendsen Nerheim