Hjem
Senter for klima og energiomstilling (CET)
om cet

Professor II på CET

Light blue background with images of Jessica Jewell, Siddharth Sareen and Jakob Grandin
CET Professor II: Fra høyre: Jessica Jewell, Siddharth Sareen og Jakob Grandin
Foto/ill.:
CET

Hovedinnhold

Jessica Jewell, Chalmers tekniska högskola

Jessica er førsteamanuensis i energiomstillinger ved Institutt for rom, jord og miljø ved Chalmers universitet.

Hennes forskning fokuserer på gjennomførbarheten av klimatiltak og kvantifiseringen av dynamikken og mekanismene i energiomstillinger ved hjelp av ulike tverrfaglige tilnærminger og metoder. 

Siddharth Sareen, Universitetet i Stavanger (Fridtjof Nansens institutt fra august 2024)

Siddharth Sareen er professor i energi og miljø ved Institutt for medier og samfunnsvitenskap ved Universitetet i Stavanger. Han forsker på styringen av energiomstillinger på flere nivåer. Han har jobbet som miljøsosiolog på utallige prosjekter i syv land siden 2011. Han underviser på masterprogrammet i energi, miljø og samfunn. Hans tverrfaglige bakgrunn omfatter menneskelig geografi, politisk økologi og utviklingsstudier.

Siddharth Sareen ble utnevnt til Nils Klim-prisvinner i 2024.

Jakob Grandin, Bergen kommune

Jakob Grandin er seniorrådgiver i Bergen kommune, der han jobber for å gjøre lokale institusjoner, forskning og høyere utdanning relevante for de tøffe, komplekse og presserende utfordringene vi står overfor i dag. Han er spesielt interessert i urbane svar på flerdimensjonale klimarisikoer, interessentinvolvering og hvordan rettferdighet kan operasjonaliseres i bærekraftige transformasjoner. Min forskning utforsker hvordan byer samarbeider for å oppnå raske og ambisiøse bærekraftstiltak.

Jakob er leder av UiB Collaboratory, som samler studenter og forskere for å skape metoder for læring og samarbeid som er hensiktsmessige for kompleksiteten i dagens sosiale og miljømessige utfordringer.