Hjem
Christiekonferansen
Utstillere 2019

Disse møter du

På årets konferanse får dere både en sniktitt inn i det nyoppussede Universitetsmuseet og mulighet til å treffe ni robotutstillere.

Christiekonferansen, Hololens, Nikolai Astrup, Audun Håkon Klyve Gulbrandsen
Vikarierende kunnskapsminister Henrik Asheim tester ut Hololens sammen med masterstudent Audun Håkon Klyve Gulbrandsen
Foto/ill.:
Simen Skjelvik Brandseth, UiB

Hovedinnhold

VR minnepalass ved Joakim Vindenes

Joakim Vindenes er stipendiat ved SLATE (Centre for the Science of Learning & Technology) ved UiB. Vindenes forsker på Virtual Reality-teknologi og mulighetene VR kan gi oss, blant annet innenfor angstbehandling, journalistikk og ikke minst læringsformål. 

MakerSpace – 3D-printing 

Marineholmen Makerspace, er et 420 kvm stort verksted midt i hjertet av innovasjonsmiljøet på Marineholmen i Bergen. Verkstedet startet i januar 2018 og er fylt opp med utstyr, inkludert 3D-printere, laserkuttere, CNC-maskin, symaskiner og loddebolter. 

Hell Robotics – live robotbygging. 

Hell Robotics er en gruppe elever fra Ole Vig VG skole og Thora Storm VG skole i Trøndelag, som er spesielt interessert i roboter og teknologi. 

Offshore Sensing – ta en kikk på Sailbuoy

Institutt for informasjons- og mediavitenskap

HOLOSUITE
Profesjonell videoredigering kan være ressurskrevende, fordi det krever avanserte skjermoppsett og kraftig maskinvare i dedikerte redigeringsrom.HoloSuite er et virtuelt redigeringsrom for videojournalister, til bruk på kontoret så vel som ute i felten. Ved bruk av AR-briller (Microsoft Hololens), får man tilgang til et skybasert redigeringsverktøy med virtuelle skjermer. Arbeidsflaten er tilpasset konvensjonelle videoformat, og nye format som sosiale medier, 360- og volumetrisk video. Prosjektet er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen og Vimond Media Solutions

MAI - Meta Artificial Intelligence 
MAI er et nettbasert transkribering- og redigeringsverktøy som muliggjør automatisk transkripsjon og genererer metadata fra video og lydfiler. Dette tilrettelegger for nyttige funksjoner som automatisk undertekst og oversetting, systematisk arkivering og søking.  

Prototypen baserer seg på kunstig intelligens fra Google, IBM Watson og et eget nevralt nettverk. MAI bruker funksjoner som tale til tekst, ansiktsgjenkjennelse,  stemmegjenkjenning, transkribering og oversetter. 

Mohn Medical Imaging and Visualization Centre: Visual Medicine – interaktiv demo 

Nysgjerrig på hva maskinlæring kan brukes til innen medisin? Interessert i roboter og kunstig intelligens? Utstillingen til Mohn Medical Imaging and Visualization Center (MMIV) fra Haukeland universitetssykehus, Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet viser frem noe av vårt arbeid innen maskinlæring og medisinske data. Her kan du hilse på studenter og forskere fra MMIV, oppleve robotikk kombinert med state-of-the-art datasyn, og se hvordan maskinlæringsteknologien som ligger bak Teslas autopilot kan brukes til å analysere og trekke ut informasjon fra medisinske bilder.

Furhat Robotics – hils på Furhat! 

Furhat er en Stockholm-basert oppstartsbedrift som bygger verdens mest avanserte sosiale robotplatform. De er et kollektiv av innovatører og drømmere drevet av et felles mål: at sosiale roboter skal bli en virkelighet. Furhat er en spin-off fra den Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

AVO Consulting – effektiviserer prosesser med AI