Hjem
Rett, Politikk og Velferd

Torkell Håland Pettersen

Torkell var ferdig med mastergraden i 2015, og jobber i dag som rådgiver for Husbanken.

Hovedinnhold

Erfaringene fra forskergruppen var utrolig verdifulle! Du lærer å gi kritikk og å ta kritikk. En konsekvens av det, er at du lærer å bruke den informasjonen til å utvikle deg selv og oppgaven din.

Hva skrev du om i masteroppgaven din?
Jeg skrev en masteroppgave som tok for seg implementeringen av statlig boligpolitikk igjennom kommunene som implementeringsagent. I studien min hadde jeg tre case-kommuner: Halden, Moss og Sarpsborg kommune, som alle deltok i Husbanken sitt boligsosiale utviklingsprogram.

I studien evaluerte jeg implementeringen av det boligsosiale utviklingsprogrammet og så på hvilke faktorer som fremmet eller hemmet implementering av statlig politikk.

Kan du fortelle litt om hvor du jobber nå? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?
I dag jobber jeg for Husbanken vest, og holder til i Solheimsviken her i Bergen. Her betjener vi kommunene i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane. Jeg har, som statsvitere ofte har, et veldig bredt spekter av arbeidsoppgaver. På den ene siden jobber jeg bankfaglig med økonomiske virkemidler som tilskudd til utleieboliger og grunnlån, men også strategisk og analytisk opp mot det boligsosiale.

Mye av arbeidet mitt går ut på å følge opp og betjene tretten kommuner i region vest som deltar i dagens kommuneprogram. Dette kan dreie seg både om virkemidler, statistikk og kunnskapsproduksjon. Fire stikkord er saksbehandling, statistikk, analyse og tilrettelegging for kunnskapsdeling.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Jobben er utrolig variert og vi har et godt kollegialt miljø hos Husbanken. Kompetanse blir verdsatt og man får nye oppgaver som gjør at man utvikler seg. Samtidig er det takhøyde til å ta de diskusjoner som er relevant for å løse oppgavene i dag og i morgen.

Det mest utfordrende i jobben må være at jeg ofte forvalter svært begrensede midler, og forsøker å få mest mulig ut av hver offentlige krone vi investerer. Den prosessen hvor man søker maks måloppnåelse til færrest mulig kroner er en evig utfordring, men som man lærer utrolig mye av!
 
Hva var det beste med å delta i vår forskergruppe?
Det beste med å delta i forskergruppen er nok det at man har dyktige og anerkjente forskere rundt seg. De er tillegg ofte genuint opptatt av at du skal levere gode resultater på dine premisser. Som i Husbanken er det god takhøyde for å diskutere relevante problemstillinger og du blir utfordret faglig.
 
Hvordan får du bruk for erfaringene dine fra forskergruppen din i jobben du er i nå?
Erfaringene fra forskergruppen var utrolig verdifulle! Du lærer å gi kritikk og å ta kritikk. En konsekvens av det, er at du lærer å bruke den informasjonen til å utvikle deg selv og oppgaven din. Dermed utvikler du også de akademiske ferdighetene dine. Det igjen er uvurderlig når du er ute i arbeidslivet og andre er avhengig av jobben du utfører. 
 
Hva var det som gjorde at du valgte vår forskergruppe?
Jeg valgte meg Marit Skivenes som veileder. Marit sine forskningsinteresser krysset kanskje ikke over i det boligpolitiske, og hun kunne derfor virke som et unaturlig valg av veileder. Imidlertid har jeg de beste skussmål å gi Marit som veileder på masteroppgaven: dyktig, dedikert, svært sterk metodisk og hun evner å få deg til å yte ditt beste under press.