Hjem
Dannelsesemner
Dannelsesemne

Dannelsesemner bygger ned murer

Det tverrfaglige aspektet gjør at emnene skiller seg ut. Emnene er med på å bygge ned murene mellom de ulike fagtradisjonene.

Hovedinnhold

Det tverrfaglige aspektet gjør at emnene skiller seg ut

Hvorfor valgte du å ta dannelsesemner ved SVT?
Flere bekjente som hadde tatt dannelsesemner tidligere, anbefalte å sjekke det ut. Jeg synes den tverrfaglige tilnærmingen – historisk, statsvitenskapelig, filosofisk, rettsvitenskapelig –  til frihet og grunnlov virket veldig interessant.

Hva skiller dannelsesemnene fra andre emner du har tatt ved UiB?
Generelt ved å vektlegge mer deltagelse, selvstendighet og refleksjon. Sånn sett oppleves de nok som mer krevende, men på en positiv måte som forhåpentligvis kan smitte over på en del andre emner. Det tverrfaglige aspektet gjør også at de skiller seg ut. Emnene er med på å bygge ned murene mellom de ulike fagtradisjonene.

Hvilket utbytte har du hatt av emnene?
Jeg tok emnet parallelt med full studieprogresjon ellers, så for meg var dette et overskuddsprosjekt hvor jeg fikk oppleve interessante forelesninger, diskusjoner og en mulighet og oppfordring til å tenke litt videre, friere og djupere.

Hvorfor skal andre studenter velge dannelsesemner?
De er faglig interessante og relevante. Fem studiepoeng gjør også at en fint kan ta dem ved siden av andre studier. Har du fem elle ti frie studiepoeng du trenger å fylle, bør det derimot ikke være noen tvil. Heller enn å bare være en passivt mottagende forelesnings- og eksamensstudent, er dette en fin mulighet til å oppleve universitetet fra sin beste side.