Hjem
Forskergruppen Humlab

EEG og Bildegjenkjenning

EEG hjernebølger bilde
Foto/ill.:
Public Domain

Hovedinnhold

Vi er interesserte i å teste ut en idé om bildegjenkjenning, og vi trenger frivillige forsøkspersoner som kan bidra med 30 minutter av sin tid.

Vi måler elektrisk hjerneaktivitet ved et enkelt utstyr og kompletterer dette med sporing av øyebevegelser. Det tar 15 til 20 minutt å legge til rette utstyret for hver og en, ved hjelp av enkle program for å teste styrke på signal.

Selve testen tar 5 til 10 minutt. Dere leser et ord og ser på et bilde. Alle bildene er på ansikter til menn eller kvinner. Vi tror at det er mulig at påvirke hjernens respons på bildet ved hjelp av et kjapt presentert ord. Forsøkspersonene skal slappe av, lese ord og se på bilder.

 

Krav til forsøksperson

  1. God til å lese ord.
  2. Normal syn.
  3. Mulighet å få kontakt med hodebunn. Vi bruker en type saltvannløsning (som for bruk av kontaktlinser) for å forbedre kontakten. Dette skal være uproblematisk og det trengs ikke hårvask direkte etterpå.
  4. Norsktalende.

 

Dette er en type piloteksperiment. Interesse for eksperimentell humaniora / psykologi er en fordel for motivasjonen. Alle innsamlede data er anonyme og kan ikke kobles til person. Vi kan ikke tilby diagnose og all deltakelse er frivillig og uavlønnet. Men vi håper det en grei opplevelse.

 

Vi trenger i første runde 20 forsøkspersoner, og ber interesserte å sende kontaktinformasjon i en epost til forsøksledere. Dere kan også klikke på lenken nedenfor å registrere dere og velge et passende tidspunktet. Planert oppstart er i begynnelsen av mai. Kontakt oss gjerne for mer informasjon.

 

 

OPPDATERING: Vi har testet alle 20 deltakere og krever ikke lenger frivillige forsøkspersoner. Hvis du er interessert for å delta i fremtidige forskningseksperimenter, oppfordrer vi deg til å kontakte oss om kommende muligheter!