Hjem
Mediebruksgruppen
Førsteamanuensis

Eirik Vatnøy ansatt i fast stilling som førsteamanuensis

Eirik Vatnøy er ansatt som førsteamanuensis i moderne retorikk ved Universitetet i Oslo.

Eirik Vatnøy
Foto/ill.:
Christine M. Mæland

Hovedinnhold

Førstelektor Eirik Vatnøy ved Institutt for informasjons- og medievitenskap blir førsteamanuensis i morderne retorikk ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier på Humanistisk fakultet ved Universitetet i Oslo. Der vil han undervise i moderne retorikk og tekstvitenskap, og forske på norsk politisk retorikk og retorikk i skolen. 

Vatnøy har ved Universitetet i Bergen vært tilknyttet blant annet Forskningsgruppen for mediebruk og publikumsstudier, Retorikkgruppen og SCANPUB. I hans avhandling ”The Rhetoric of Networked Publics. Studying Social Network Sites as Rhetorical Arenas for Political Talk”, forsket Vatnøy på Facebook og Twitter som nye retoriske arenaer i den norske offentligheten, og politisk kompetente aktørers bruk av disse som sin primære plattform i samfunnsdebatten. I avhandlingen argumenterer Vatnøy blant annet for at vi kan se en ny form for individualisering av det politiske ordskiftet. Les mer om Vatnøys avhandling i Universitetsavisa her

Personalia

Eirik Vatnøy (f. 1983) er oppvokst i Halden. Han har en bachelorgrad i kultur og samfunn fra Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo og mastergrad i retorikk og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo. Han var stipendiat ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen frem til han disputerte for PhD-graden med doktoravhandlingen”The Rhetoric of Networked Publics. Studying Social Network Sites as Rhetorical Arenas for Political Talk” i 2017, hvor han også jobbet som universitetslektor og underviste i medieretorikk. Siden har han jobbet som førstelektor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap.