Hjem
Ansattsider

Støtte til likestilling- og mangfoldstiltak i fagmiljøene

Universitetet har i Handlingsplan for mangfold, inkludering og likestilling 2023 – 2025 vedtatt at det skal settes av årlige midler til likestilling- og mangfoldstiltak i fagmiljøene. Tidligere har disse midlene vært rettet mot kjønnsbalanse og funksjonsnedsettelser. I den nye handlingsplanen er mangfoldsbegrepet inkludert i tildelingen og innarbeidet i nye tildelingskriterier.

Hovedinnhold

For å lykkes med å utvikle god forskning og utdanning, er det avgjørende å legge til rette for at alle, uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse, seksuell orientering, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og alder har tilgang til og like vilkår for å delta i et godt arbeids- og studentmiljø. Mål og tiltak for å fremme likestilling og motarbeide alle former for diskriminering er beskrevet i Handlingsplan for mangfold, inkludering og likestilling 2023 – 2025.

Fakultetene, Universitetsbiblioteket og Universitetsmuseet kan søke om støtte til noen prioriterte typer likestilling- og mangfoldstiltak i sine fagmiljøer:

  • Tiltak som tilrettelegger for kjønnslikestilling og økt grad av mangfold i rekruttering av studenter, ansatte og ledere
  • Tiltak som fremmer kjønnsbalanse ved alle studieprogram
  • Tiltak og informasjon som adresserer nulltoleranse for mobbing, seksuell trakassering og diskriminering
  • Tiltak som bidrar til inkluderende arbeids- og læringsmiljø ved å anerkjenne forskjeller og ulike behov hos alle grupper ansatte og studenter uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse, seksuell orientering kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og alder
  • Tiltak rettet mot å øke rekrutteringen av studenter med flerkulturell bakgrunn
  • Øvrige likestillings- og mangfoldstiltak nedfelt i enhetens lokale tiltaksplan for mangfold, inkludering og likestilling

Universitetet i Bergen ønsker å være et inkluderende og mangfoldig arbeids- og studiested for alle deler av befolkningen. Tiltakene skal synliggjøre mangfold, øke vår kunnskap på tvers av organisasjonen og bidra til inkludering og tilhørighet. Det kan også søkes om støtte til prosjekter, arrangementer eller lignende som bidrar til å styrke mangfoldet.

Søknad

Søknader om støtte til likestilling- og mangfoldstiltak sendes til HR-avdelingen gjennom ephorte. Søknaden bør inneholde en prioritert liste over tiltak, samt en kort beskrivelse av tiltakene med innhold, tidsramme, kostnad og søknadsbeløp. Institutter, sentre m.m. sender søknad til fakultetet, som sender samlet søknad til HR-avdelingen sentralt i ephorte.

Egenandel og rapportering

Enhetene må bidra med egenandel som tilsvarer søknadsbeløpet. Vi ber om at enhetene rapporterer på hvordan midlene er anvendt i løpet av påfølgende år.