Hjem
Ansattsider

I forkant av eksamen, for administrativt ansatte

Eksamen i FS, eksamensdatoer og trekkfrister, klargjøring i Inspera, levering av fysisk materiale, faglig kontaktperson og besøk i eksamenslokalet, håndtegningsark

Person ved skolepult
Foto/ill.:
www.colourbox.com

Hovedinnhold

Studieadministrativ avdeling arrangerer skriftlig skoleeksamen/saleksamen for fakultetene ved Universitetet i Bergen. Andre vurderinger, som for eksempel muntlig eksamen, oppgaveinnlevering og hjemmeeksamen, er det fakultetene selv som administrerer. 

Eksamen i FS

For informasjon om vedlikehold av og arbeid med eksamensinformasjon i FS se https://mitt.uib.no/courses/9257.

Eksamensplanlegging og eksamensdatoer

Eksamensplanen legges sammen med timeplanen i TP. Se retningslinjer for eksamensplanlegging ved UiB.

Etter at eksamensplanen er publisert kan vi ikke gjøre endringer. Send henvendelser angående endringer i eksamensplanen før publisering på UiBHjelp eller på epost eksamen@uib.no til Studieadministrativ avdeling.

Registrere obligatorisk aktivitet

Obligatorisk aktivitet er definert i emnebeskrivelsen på nett (www.uib.no/emne) og denne må være godkjent eller bestått for at studeten skal kunne gå opp til eksamen. Administrativt ansvarlig for emnet skal reigstrere obliger i FS etter rutinen registrere obligatorisk aktivitet i god tid før eksamen (gjerne 2 uker før). Husk å sende epost fra FS (eller beskjed på annen måte) til studenter som mangler oblig. Studentene får da mulighet til å protestere dersom de er uenige i avgjørelsen. 

For saleksamen er det spesielt viktig at obliger er registrert i god tid før eksamen og at studentene får beskjed. Da blir listene korrekte og vi kan avklare ev. feil før eksamen. 

Frist for klargjøring før saleksamen 

Vær ute i god tid! Disse fire arbeidsoppgavene må være fullført seinest klokken 9.00, to virkedager før eksamen.

1. Gjør klar prøven og oppgavesett i Inspera

Du bør opprette prøven i god tid før fristen. Prøven med ferdig oppgavesett (bruk gjerne mal) skal være klar i den digitale eksamensløsningen Inspera klokken 9.00, to virkedager før eksamen. Prøven for saleksamen skal opprettes via mal for saleksamen.

SA sjekker og aktiverer eksamen etter at fristen har gått ut.

Lenke til mal i Inspera for skoleeksamen med sikker nettleser uten håndtegninger
Lenke til mal i Inspera for skoleeksamen med sikker nettleser med håndtegninger

2. Lever fysisk materiale til utdeling 

Trykkede oppgaver, vedlegg og/eller andre hjelpemidler skal, hvis det er aktuelt, pakkes i konvolutter som merkes med emnekode, eksamensdato, eksamenslengde og eksamenslokale. Det må pakkes egen konvolutt til hvert eksamenslokale. Husk å sjekke om det er studenter som har fått innvilget tilrettelegging og derfor skal sitte i egne lokaler. Sjekk dette i FS530.001; finn din eksamen og huk av for 'merknad'. Legg melding i UiBhjelp om at det kommer fysisk materiale til eks. saleksamen i XXX123 og ta med dato og lokale.

Ordbøker skal være merket og pakket før de ankommer Studieavdelingen Eksamen i Nygårdsgaten 5 (NG5), 3.et.

Alt må være levert til Studieavdelingen i 3. et. Nygårdsgaten 5 (NG5) innen fristen, klokken 9.00, to virkedager før eksamen.
Vi kan ikke ta imot ordbøker eller annet fysisk materiale til eksamen tidligere enn en (1) uke før eksamensdato.

3. Registrer hjelpemidler

Ved digital eksamen må informasjon om tillatte hjelpemidler registreres direkte i Inspera i prøven for eksamen og må samsvare med informasjon på kursets emneside.

4. Registrer faglig kontaktperson

Hver eksamen må ha minst én faglig ansvarlig kontaktperson. Informasjon om faglig kontaktperson må registreres i FS før klokken 9:00, to virkedager før eksamen. Det må gå frem av registreringen om fagpersonen skal møte i lokalet. Dersom det registreres flere fagpersoner, skal ansvarsdelingen mellom disse tydelig framgå. Eventuelle endringer etter denne fristen skal meldes i UiBhjelp, for eksempel på epost til eksamen@uib.no. Husk da info om emnenavn og eksamensdato.

Husk å melde fra til fagperson om kandidater som sitter på HIB, dette lokalet vises ikke på emnesiden.

Se mer informasjon om oppgavene til faglig kontaktperson under eksamen nedenfor.

Faglig kontaktperson ved saleksamen

Faglig kontaktperson må være tilgjengelig på telefon i hele eksamenstiden for å oppklare eventuelle uklarheter i eksamensoppgavene. Det er spesielt viktig å være tilgjengelig når eksamen starter. Se pkt.4 Registrer faglig kontaktperson under Frist for klargjøring over for rutine.

Ved noen fakulteter er det vanlig at fagansvarlig besøker eksamenslokalene under eksamen. I eksamenslokalet må fagansvarlige henvende seg til hovedvakten og legitimere seg ved ankomst.
Ordinære eksamenslokaler vises på emnesiden Finn emner | Studentsider | UiB. Studieadministrasjonen må iformere fagansvarlig dersom studenter med tilrettelegging sitter i HiB, dette eksamenslokalet vises ikke på emnesiden. 

Besøk i eksamenslokalet skal ikke starte før klokken 9.15, og bør vare kortest mulig. Fagansvarlig skal kun svare på faglige spørsmål som gjelder eksamensoppgavene. 

Håndtegninger ved saleksamen

Bruk mal i Inspera for skoleeksamen med sikker nettleser med håndtegninger dersom det er behov for at kandidater skal gjøre utregninger eller tegne på papir i tillegg til den digitale besvarelsen. Vær oppmerksom på at Inspera har en del innebygget funksjonalitet for enkel tegning, formler, mm.

Studieavdelingen scanner inn håndtegningsark og legger disse til besvarelsene i Inspera, normalt første virkedag etter eksamen. Sjekk selv i Inspera om ev. håndtegningsark er lagt inn i din eksamen

SA sender håndtegningsark ut til fakultetene med jevne mellomrom. Arkene er unike og skal oppbevares til all klagebehadling i emnet er fullført. 

Informasjon til studenter som skal bruke håndtegningsark på saleksamen  

Husk å sjekke før eksamen at studentene har fått informasjon om bruk av håndtegningsark ved saleksamen. Emneansvarlig kan informere i eksamensforberedende forelesninger, se Digital vurdering for vitenskapelig ansatte | Ansattsider | UiB.
Det ligger også informasjon for studenter om håndtegningsark på siden På eksamensdagen | Studentsider | UiB.

Masterinnlevering i Studentweb

Masteroppgaver ved UiB skal leveres i Inspera Assessment. Informasjon for studieadministrasjonen om masterinnlevering finnes her: 

Dersom masteroppgaven allerede er levert i Studentweb, finner du informasjon for studieadministrasjonen om masterinnlevering her: 

Informasjon til studenter om hvordan de leverer inn masteroppgave finnes her: