Hjem
Energilaboratoriet
Nyhet

Energinyheter fra rundt om kring i verden

Hovedinnhold

Presidentvalget i USA og klimapolitikk

Fra Energi & Klima (Klikk for hele artikkelen)

I disse dager med presidentdebatter kan du lese om de to kandidatene sine syn på klimapolitikken. Kjetil Lund fra Statkraft har skrevet en veldig interessant bloggartikkel publisert i Energi & Klima om effekten resultatet av presidentvalget vil ha på verdens klima. Han forklarer hvordan en seier til Hillary Clinton gir grunn til optimisme, i tillegg til hva vi kan forvente om Trump vinner (som tror klimaendringer er en svindel funnet opp av kineserne).

 

Kina og USA har ratifisert Parisavtalen

Fra Reuters: (Klikk for hele artikkelen)

3. september ratifiserte både Kina og USA Parisavtalen. Dette er en milepæl, da 55 land med totalt 55 % av verdens utslipp må ratifisere avtalen for at den trer i kraft. Kina og USA står for til sammen litt under 40 % av verdens utslipp.

I tillegg har også India kunngjort at de vil ratifisere Parisavtalen den 2. oktober. India er den tredje største utslipperen i verden, med omtrent 4.1 prosent av verdens klimagassutslipp. (Times of India)

 

Hinkley Point C atomkraftverk: en dyr løsning på et billig problem

Fra The London School of Economics and Political Science: (Klikk her for hele artikkelen)

I løpet av september gav engelske myndigheter det grønne lyset for et nytt atomkraftverk til 18 milliarder pund, med en kapasitet på 3.2 GW og forventet å produsere elektrisitet til syv prosent av landets befolkning. Prosjektet involverer EDF, Frankrikes største energiselskap, og China General Nuclear Power Group. De engelske myndighetene har signert en avtale som sikrer en 35-år lang, inflasjonsjustert, «contract for difference»: en prisgaranti på 92.5 pund per MWh produsert (i 2012). I denne artikkelen diskuterer Andre Gandolfo den høye prisen på atomkraftverket, og sammenligner det med kostnaden for andre billigere alternativer som for eksempel variable energikilder.

 

Elektriske biler tilgjengelige i dag, hvor mye de koster og hvor langt de går – i en figur

Fra VOX: (Klikk her for hele artikkelen)

Bloomberg New Energy Finance har publisert en figur som viser rekkevidde i forhold til pris på en rekke av dagens og fremtidens elektriske biler. I denne bloggposten diskuterer David Roberts denne figuren og status for elektriske biler i dag.