Hjem
Griegakademiet – Institutt for musikk
Åpen dag 2013

Åpen Dag på Griegakademiet

Over 100 elever fra videregående skoler og folkehøgskoler benyttet anledningen til å besøke Griegakademiet på Åpen Dag.

Åpen dag- publikummet synger Edvard Griegs "Pinsesalme"
Deltagere på Åpen Dag synger Edvard Griegs "Pinsesalme", dirigert av lærer i kordireksjon, Helge Haukås.
Foto/ill.:
Anette Andersen

Hovedinnhold

Fredag 15. november inviterte Griegakademiet – Institutt for musikk til Åpen Dag. Over 100 elever fra videregående skoler og folkehøgskoler med musikk benyttet anledningen til å besøke Griegakademiet, høre om studietilbud, være tilstede på undervisning og få med seg masse fin musikk spilt av instituttets studenter. Samtlige deltakere fikk dessuten bidra under åpningen, da salen ble gjort om til et firstemmig kor som sang Edvard Griegs «Pinsesalme», dirigert av studenter i kordireksjon.

Etter informasjonsmøter om ulike studieprogram som Griegakademiet tilbyr var det mulig for de besøkende elevene å ta en runde rundt på huset, blant annet for å få et inntrykk av hvordan en mulig studiehverdag kan fortone seg.

Elever på strykeinstrumenter fikk muligheten til å delta i strykerwokshop ledet av professor Jan Bjøranger. Interesserte kunne også få med seg en åpen undervisningstime i arrangering/komponering med instituttets jazz-studenter, eller få en demonstrasjon av orgelet som brukes i undervisning i kirkemusikk.

Praten gikk livlig i kantinen, og studentutvalget var sterkt tilstede med stand, utdeling av vafler og gode råd og vink til mulige fremtidige studenter. Dagen ble avsluttet med huskonsert der hele instituttets bredde var representert – fra klassisk kammermusikk til jazz og visepop.