Hjem
Institutt for pedagogikk
Nasjonal forskarskule for utdanningsforsking

Sluttkonferanse for forskarskulen NATED

Den 8. september vart det arrangert ein sluttkonferanse for den nasjonale forskarskulen NATED (National Graduate School in Educational Research). Konferansen vart halde ved Universitetet i Oslo, og hadde 65 deltakarar.

NATEDbanner
Forskerskolen NATED
Foto/ill.:
UiO

Hovedinnhold

Den nasjonale forskarskulen NATED vart finansiert av Norges forskningsråd med bevilging over åtte år (2008 - 2016), og NATED har vore ein forskarskule som har vore ein viktig arena for utviklinga av utdanningsforskinga i noreg.

Fleire stipendiatar ved Institutt for pedagogikk har vore med i NATED i løpet av denne perioden, og denne forskarskulen har, saman med NAFOL (nasjonal forskerskole for lærerutdanning), vore sentral for forskarutdanninga innan pedagogisk- og utdanningsforsking ved Det psykologiske fakutet og Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Bergen.

Ingunn Johanne Ness som tidlegare var stipendat ved IPED, og medlem i NATED, hadde innlegg på sluttkonferansen, og fekk positive tilbakemeldingar på både prosjektet i seg sjølv og på formidlinga om det. Kristine Ludvigsen, stipendiat ved IPED og medlem av NATED, hadde også posterpresentasjon på konferansen.

 

Litt informasjon om NATED (frå UiO)

Så langt har 46 kandidater disputert og flere nærmer seg levering. Måltallet på 80 kandidater vil kunne nås i løpet av 2 år.

Kandidater og veiledere har vært fordelt på fire spor.

  • Spor 1 som har vært to internasjonalt ledende miljøer knyttet til tekstforståelse og språkutvikling hos barn.
  • Spor 2 har vært rettet mot læring og undervisning i fag- dels i skolen og dels i uformelle læringsomgivelser.
  • Spor 3 har tatt for seg skoleledelse og policy-problematikk, spesielt i grunnopplæringen.
  • Spor 4 har tatt for seg læring og utdanning, samt utdanningspolitikk innen høyere utdanning.