Hjem
Det juridiske fakultet
Nyhet:

Ny førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet

- Det juridiske fakultet er en svært attraktiv arbeidsplass med flotte kollegaer og gode muligheter, sier Malgorzata Cyndecka.

Cyndecka
Malgorzata Cyndecka forsker på GDPR, statsstøtterett, EU/EØS-rett og konkurranserett. Hun er nå fast ansatt ved Det juridiske fakultet.
Foto/ill.:
Kim E. Andreassen

Hovedinnhold

Forrige uke startet Cyndecka i stillingen som førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet.

Hun er utdannet jurist, og har tidligere vært stipendiat og postdoktor ved fakultetet.

- Jeg ser fram til å undervise mer, sier hun.

Cyndecka er tilknyttet Forskergruppe for konkurranse- og markedsrett. Forskningen hennes er særlig orientert mot konkurranserett, GDPR, statsstøtterett og EU/EØS-rett.

Vil hjelpe studenter og stipendiater

Som fast ansatt kan hun bidra til å styrke forskergruppen med både midler og menneskelige ressurser.

- Jeg vil arbeide for at vi får flere stipendiater til gruppen, samt arbeide for å skaffe midler slik at vi kan beholde flere stipendiater som postdoktorer.

Kvalitet i forskerutdanningen er viktig for henne. Som fast ansatt vil hun arbeide for å hjelpe de som er under utdanning.

- Jeg husker selv hvordan det var å være masterstudent og stipendiat. Som fast ansatt har jeg mulighet til å være med å påvirke. En av hjertesakene mine er veiledning av masterstudenter – jeg husker selv godt hvordan det var å være student og stipendiat, sier Cyndecka, som gjerne skulle ønske at studenter hadde fått mer veiledning fra det vitenskapelig ansatte ved fakultetet.

- Når du skriver om et tema du kan lite om fra før, er ti timer veiledning i minste laget. Det hadde også vært fint om det var mulighet for å invitere eksterne foredragsholdere til å holde forelesninger som kan være interessante for masterstudenter og stipendiater, sier Cyndecka.