Hjem
Det juridiske fakultet
Arrangement

Workshop i empirisk rettsvitenskap

Workshopen tar sikte på å bringe sammen rettsvitere og statsvitere. Mens statsvitere er mindre kjent med rettsvitenskaplige kilder, er rettsvitere mindre kjent med statistisk analyse. Workshopen vil bidra til tverrfaglige diskusjoner og økt tverrfaglig samarbeid.

personer som arbeider
Workshopen tar sikte på å bringe sammen rettsvitere og statsvitere.
Foto/ill.:
Nik Macmillan on Unsplash

Hovedinnhold

Workshopen er organisert og vil bli ledet av professorene Lee Epstein og Michael Nelson. Epstein er professor II ved UiB. Epstein og Nelson er ansatt ved universiteter som Det juridiske fakultet har etablert samarbeidsavtaler med. Workshopen vil bidra til å styrke kontakt og faglig samarbeid med disse institusjonene. Workshopen vil også bidra til å realisere klart uttrykte målsetninger om økt tverrfaglig samarbeid i Det juridiske fakultets strategiplan for 2016-2022. Workshopen vil dessuten kunne legge et kunnskapsgrunnlag for et empirisk orientert metodekurs om faktumfastsettelse som er foreslått realisert med studiereformen som er under arbeid.

Workshopen vil ha omlag 20 plasser. Plassene tilbys til faste og midlertidige ansatte samt viderekomne studenter ved Det juridiske fakultet og ved Institutt for sammenliknende politikk ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Ved overtegning gjelder først til mølla.

Bruk av programvaren Stata

Deltakerne vil laste ned den UiB-lisensiert programvaren Stata på egen laptop og bruke laptopen på workshopen. Datafilene inkluderer norske intervju- og domstolsdata. Workshopen vil bli holdt på engelsk over to og en halv dag fra om lag kl. 9-16 (12). Workshopen vil følge analysetemaene på Lee Epsteins tidligere kurs.
 

Målgruppen for workshopen er faste og midlertidig ansatte i rettsvitenskap og statsvitenskap som er interessert i å lære mer om empirisk forskning på juridiske og rettsvitenskaplige problemstillinger