Hjem
Det juridiske fakultet
News

Lidenskap er viktigst

- Det viktigste du må ha hvis du vil jobbe som forsker er lidenskap til faget, konkluderer jusprofessor Jørn Øyrehagen Sunde.

Ole Petter Schmedling, Marius Flesland Sylta og Nanna Wanjra Christensen...
Foto/ill.:
Ingrid Endal

Hovedinnhold

Sammen med forsker Ragna Aarli har han fortaltet fullsatt auditorium om fordelene Det juridiske fakultet har som arbeidsplass: Her får du fordype deg i faget, arbeidsoppgavene er varierte, arbeidsdagen er fleksibel og du får et godt kollegialt fellesskap – også internasjonalt.

- Du kan sammenligne det å ha en jobb som forsker med turistforeningen sine hytter, fortsetter Øyrehagen Sunde utenfor auditoriet. Dersom du ikke er så opptatt av det materielle, men er innstilt på hardt arbeid og tåler begrenset komfort, får du en rik og givende hverdag, sier han.   

Jakten på flinke studenter

På Arbeidslivsdagen handler det om å gjøre seg interessant for studentene og å forsøke å trekke til seg de klokeste hodene. De store advokatfirmaene frister med trainee- og fullmektigstillinger, god lønn og spennende arbeidsoppgaver. Studentene går fra stand til stand og legger fra seg søknader og cv’er, i håp om å bli valgt ut til intervjuer senere på dagen.

- Vi er så klart ute etter de motiverte og flinke studentene, sier administrasjonssjef Ingvild Strømsnes Maden i advokatfirmaet Thommessen. Hun kan fortelle at Arbeidslivsdagen er deres viktigste kilde til rekruttering av traineer. I fjor fikk de inn hele 100 søknader, og hun håper på like mange i år. På standen har de to personer som leser søknadene som kommer inn i løpet av dagen – deretter kaller de inn 30 på intervju. Maden regner med at de vil ansette 10-12 av disse.

Matnyttig

- Vi er her først og fremst for å orientere oss i jungelen, sier første- og andreårsstudentene Ole Petter, Marius og Nanna. På denne måten får vi et innblikk i hvilke muligheter vi har etter studiene. Her får vi førstehånds kjennskap til de ulike firmaene, og får snakke med dem vi ønsker å vite mer om.

Studentene synes det er bra at det ikke bare er de store advokatfirmaene som er her, men også tilsyn og departementer og andre typer bedrifter som trenger jurister. Det at alle standene flommer over av snop og sjokolade er heller ingen ulempe, må de innrømme.