Hjem
Det juridiske fakultet
News

Visjonær, men realistisk

Alle ved fakultetet, både studenter og ansatte, oppfordres til å komme med innspill til den nye strategiplanen. Den vil angå alle som én.

Hovedinnhold

– Nå har vi en unik mulighet til å stake ut en målrettet og helhetlig kurs fremover, sier visedekan for forskning, Anne Marie F. Anfinsen.

Fakultetet er inne i en brytningstid med store utfordringer, særlig på grunn av rekrutteringspotensialet og de eksterne rammevilkårene, men også med muligheter for vekst.

Sammen mot felles mål

– Hvor vil vi at fakultetet skal være om 10 år? Hva skal være satsningsområdene våre? Hva er vårt utviklingspotensial? Dessuten, hvordan vil vi at arbeidsplassen vår og studiehverdagen skal være, spør Anfinsen.

Hun har store visjoner på Det juridiske fakultet sine vegne, men legger vekt på at man også må være realistisk i forhold til hva man kan oppnå de nærmeste årene.

- Vi må arbeide i retning av langsiktige, overordnede mål på grunnlag av fakultetsvirksomhetens karakter, men de konkrete målene og tiltakene i strategiplanen vil bare gjelde for en fem års periode, sier hun.

Anfinsen leder et utvalg satt sammen av vitenskapelig ansatte, administrativt ansatte og studenter som er i gang med arbeidet med strategiplanen for perioden 2011-2015. Arbeidet har pågått en stund allerede, men nå trer strategiprosessen ut i miljøet.

Det viser seg at det varierer hvor god kjennskap ansatte og studenter ved fakultetet har til den eksisterende strategiplanen som går ut i 2010. Det varierer også i hvilken grad personer i miljøet føler at planen angår dem. Dette vil strategiutvalget gjøre noe med.

Grip muligheten

Utvalget håper på et større engasjement knyttet til den nye strategiplanen, og ber ansatte og studenter om å se muligheten til å påvirke sine arbeidsvilkår ved å komme med innspill i strategiprosessen.

Jan Erik Hatling, representant fra administrasjonen viser til en egen e-postadresse som kan benyttes til dette formålet. De innspillene som kommer her, vil strategiutvalget benytte fortløpende i sitt videre arbeid.

– Vi vil også arrangere møter med ulike grupper av ansatte og studenter ved fakultetet, forteller Hatling.

– Den nye strategiplanen vil få konsekvenser for alle ved fakultetet, understreker Anfinsen. Planen skal være et styringsdokument for fakultetsstyret og ledelsen, og vil ha mye å si for fakultetets fremtid. Den vil være et mer aktivt og forpliktende verktøy enn tidligere, så derfor er det viktig å komme med innspill nå, oppfordrer hun.

– Speak now or forever hold your peace, ler Sigrid Eskeland Schütz, et av utvalgets medlemmer.

Følg med på nettet

Som et tiltak for å involvere studenter og ansatte, er det opprettet en strategiside på fakultetets hjemmeside hvor man kan følge med på strategiprosessen. Her vil man finne den informasjonen man trenger, blant annet mandat for strategiutvalget, medlemmer, relevante dokumenter, aktivitetsplan og leserinnlegg fra ansatte. Sidene blir oppdatert fortløpende.

Studenter: Engasjer eder!

– Strategiplanen vil gi føringer for studentenes hverdag allerede fra neste år, presiserer studentrepresentant Ola Hermansen. Han oppfordrer studentene til å gi innspill på hva de synes fakultetet er god på, hvor det har svakheter, samt behov på undervisningsfronten.

– Men det er ikke bare her og nå som gjelder, institusjonens image vil være relevant den dagen studentene skal ut i arbeidslivet. En blir aldri ferdig med fakultetet, gliser han.

Skrivestafett

Gjennom en skrivestafett sparker utvalget i gang en meningsutveksling om hva som er fakultets styrke og utfordringer, og om hvor den enkelte ser fakultetet om 10 år. Disse innleggene vil bli publisert på fakultetets strategiside på nettet, med et nytt innlegg omtrent annen hver uke.

Stafettpinnen starter hos førsteamanuensis Hans Fredrik Marthinussen som etter å ha skrevet sitt innlegg vil gi pinnen videre til en kollega. 


Relevante lenker:

Strategiprosessen ved Det juridiske fakultet

Arbeidet med strategisk plan ved UiB sentralt