Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Formidling

Forskerforbundets hjernekraftpris 2018

Send inn din fortelling om betydningen av forskning og utviklingsarbeid og bli med å synliggjør viktigheten av hjernekraft! Frist for innsending er 3. september.

Hjernekraftprisen
Foto/ill.:
Forskerforbundet

Hovedinnhold

Formålet med prisen er å synliggjøre hvilken rolle forsknings- og utviklingsarbeid har i samfunnet vårt og hvilken viktig jobb våre medlemmer gjør på mange områder. Bidraget skal være en fortelling om hvorfor forskning og utviklingsarbeid (FoU) er viktig og hvilken betydning det har for samfunnet.

Hjernekraftprisen skal bidra til å etablere en større forståelse for at satsing på FoU og kunnskap er viktige investeringer for framtida, og løfte betydningen av dette arbeidet for fremtidens velferd, nærings- og samfunnsutvikling, lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Alle medlemmer av Forskerforbundet kan sende inn bidrag, uavhengig av stilling og arbeidssted.


Bidrag kan formuleres i ulike sjangre og medier, enten det er i form av en kronikk, et essay, en film, en utstilling eller andre måter å presentere budskapet om betydningen av FoU-aktivitet på. Bidraget bør kommunisere godt til et allment publikum.


Prisen er på til sammen 200 000 kroner, og fordeles på én eller flere vinnere. En jury oppnevnt av hovedstyret i Forskerforbundet kårer det/de beste bidragene.

Juryen består av Tora Aasland (tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister), Marit Slotnæs (debattredaktør i Morgenbladet), sittende leder i Norsk studentorganisasjon og Petter Aaslestad (leder i Forskerforbundet).

Juryen kårer en eller flere vinnere av Hjernekraftprisen ut fra en vurdering av hvilket bidrag som har best kvalitet og formidlingsevne.
Prisen vil bli utdelt på Forskerforbundets forskningspolitiske seminar 13. november og kunngjort på Forskerforbundets nettsider.

Retningslinjer for bidragene til Hjernekraftprisen:

  1. Innsender av bidrag må være medlem av Forskerforbundet.
  2. Prisen tildeles på grunnlag av kvalitet, originalitet og formidlingsglede, samt på grunnlag av hvor godt bidraget kommuniserer til et allment publikum.
  3. Bidraget kan ikke ha blitt premiert tidligere, men kan være offentliggjort.
  4. Tekstbidrag må ikke overstige 8000 tegn (inkl. mellomrom). Bidrag som faller utenfor denne rammen, blir ikke vurdert.
  5. Audiovisuelle bidrag som film eller lydspor må ikke overstige 10 minutter. Bidrag som faller utenfor denne rammen, blir ikke vurdert.
  6. Bidragene kan være på norsk eller engelsk.
  7. Dersom en bidragsyter leverer flere bidrag vil hvert bidrag vurderes for seg.

Bidragene sendes til:

post@forskerforbundet.no eller Forskerforbundet, Postboks 1025 Sentrum, 0104 Oslo innen mandag 3. september 2018.
Audiovisuelle bidrag sendes inn på minnepinne eller gjøres tilgjengelig som nedlastbar fil.