Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Ph.d. ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Errata

Formelle feil som tegnsetting, skrivefeil, mindre layoutendringer etc. kan rettes i avhandlingen etter innlevering. Frist for søknad om retting av formelle feil er senest én uke etter at kandidaten har mottatt innstillingen.

Hovedinnhold

Etter innlevering av avhandlingen kan du som ph.d.-kandidat søke om tillatelse til å korrigere formelle feil (tegnsetting, skrivefeil, mindre layoutendringer etc.) i avhandlingen. Ph.d.-avhandlingen vil bli vurdert nøyaktig slik den er sendt, og rettelsene vil ikke bli sendt til bedømmelseskomitéen. Søknaden om errata må inneholde en fullstendig oversikt over feilene (errata) som du ønsker å korrigere. Frist for søknad om retting av formelle feil er senest én uke etter at kandidaten har mottatt innstillingen, og kan bare skje én gang.

En mal for errata er tilgjengelig i Avhandlingsportalen (under overskriften "Om mal for avhandling"). Send søknaden skannet og signert (din signatur) til ph.d.-koordinatoren ved ditt institutt. Instituttet vil sende errata til fakultetet sammen med en bekreftelse på at de forespurte endringene er formelle feil og ikke endrer innholdet i avhandlingen. En søknad om errata kan kun sendes inn en gang.

Hva er formelle feil?

Formelle feil inkluderer retting av skrivefeil og rene språkfeil, manglende tegnsetting, korrigering av referanser, sidelayout, tekstformat o.l. Retting av formelle feil innebærer at teksten kan gjøres mer meningsbærende eller språklig korrekt, mens meningsinnholdet i teksten kan ikke presiseres eller endres. Endringer i tabeller godkjennes ikke som errata. Bestemmelsen om at det ikke kan foretas substansielle endringer gjelder også dersom kandidaten før disputas får melding om at en innlevert artikkel er godkjent eller utgitt av et forlag, men i omarbeidet form. Det er det innleverte artikkelmanuset som skal legges til grunn i disputasen, men kandidaten kan i forordet til avhandlingen som trykkes opp til disputasen, vise til den endelige tidsskriftsartikkelen.

Endringer i avhandlingen

De endringene (errata) som er godkjent for retting kan du redigere i den endelige versjonen av avhandlingen som trykkes og offentliggjøres i forbindelse med disputas. Den godkjente errata-listen må da legges til som vedlegg i den trykte versjonen av avhandlingen.