Hjem
Det medisinske fakultet

Forskningsdagene

Forskningsdagene i Bergen går av stabelen 18.-27. september, og har mye spennende å by på! Årets hovedtema er "Bærekraft og evolusjon" og MOFA-forskerne stiller sterkt med mange gode bidrag.

Foto/ill.:
Paul Sigve Amundsen

Hovedinnhold

Noen av forskerne skal i ilden allerede på åpningsdagen, fredag 18. september. Da arrangeres det Stand-up forskning: forskningsformidling med en noe løsere snipp på Cafe Michelsen. Et knippe forskere innen ulike fagfelt får 10 min hver til rådighet for å fortelle hva de driver med til daglig, og ikke minst hvorfor!

Fra Det medisinsk-odontologiske fakultet deltar Nina Langeland med et innlegg titulert "Mikrobene slår tilbake. Det uventede og uforutsigbare, epidemier som forskningsfelt". I tillegg prøver stipendiatene Ingvild West Saxvig og Ane Wilhelmsen-Langeland. De forsker på døgnrytme, og skal fortelle om ungdommer som forsover seg om morgenen i innlegget "Trøtte tenåringer". Stand-up forskningen begynner kl.17:00.

Kunnskapsfesten starter opp lørdag 19. kl. 11.30. I år kan du oppleve over 25 interaktive forskningsstasjoner, mer enn 20 populærvitenskapelige foredrag, samt et forrykende show med Solveig Hareide. Kunnskapsfesten i Bergen er blant de største enkeltarrangementene under Forskningsdagene.

Flere forskere fra MOFA være i sving også på lørdag. De allerede nevnte søvnforskerne Saxvig og Wilhelmsen-Langeland stiller med forskningsstasjonen "Den sovende hjernen", og fakultetet er dessuten representert som partner på stasjonen "Hva er Parkinson's sykdom?".
Anders Molven fra Gades Institutt vil holde foredraget "Hvorfor blir vi syke? Om kreft, diabetes og evolusjon" kl. 14.30 i telt Darwin. Professorene Eva Gerdts og Trond Markestad vil også holde foredrag under Kunnskapsfesten, denne gang som representanter fra Helse Bergen. Hele programmet, inkludert forskningsstasjoner, finner du her.

Mihaela Roxana Cimpan fra Institutt for klinisk odontologi deltar som innleder på temamøte i Studentersamfunnet tirsdag 22. Diskusjonen vil dreie seg om Nanoteknologi - den nye kuren.

Sist, men ikke minst, skal Henriette Ertsås fra Institutt for biomedisin spille "Evolusjonsteater" flere ganger i løpet av Forskningsdagene.

Mer informasjon finnes på Forskningdagene i Bergens nettsider.