Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet

Nytt undervisningslaboratorium "Ulriken" åpnet

Det nye undervisningslaboratoriet "Ulriken" i BB-bygget er nå offisielt åpnet. Laboratoriet skal blant annet brukes til undervisning i mikrobiologi og immunologi.

Professor Harald Wiker
Nytt undervisningslaboratorium: Professor Harald Wiker har vært prosjektleder for det nyåpnede undervisningslaboratoriet Ulriken i BB-bygget.
Foto/ill.:
Randi Holmås, UiB

Hovedinnhold

Bakgrunnen for ombyggingen av undervisningslaboratoriet var at det ikke fantes formålstjenlig undervisningslaboratorium for undervisning i mikrobiologi og immunologi etter at undervisningen for flere år siden ble flyttet fra Armauer Hansens hus.

- Jeg kan i alle fall si at det har vært en lang prosess, og jeg fikk kjennskap til saken allerede i 2009 som administrasjonssjef på daværende Gades institutt. Det har vært innhentet pristilbud på ombygging tre ganger, så vi kan si at vi lykkes med finansieringen på tredje forsøk, sier prosjektkoordinator Gjert Bakkevold. 


Ombyggingen har hatt en kostnadsramme på ca kr 1,2 mill, og er finansiert som et spleiselag mellom Det medisinsk-odontologiske fakultet/Eiendomsavdelingen, Klinisk institutt 2 og Institutt for biomedisin. Mange personer har deltatt i prosessen. I tillegg til personer fra instituttene og fakultetet, har IT-avdelingen, Eiendomsavdelingen Drift og leverandører deltatt i planleggingen.

Det er bl.a. montert AV-anlegg med storskjermer og lydanlegg. Undervisningsmikroskop med kamera er koblet til storskjermene slik at foreleser får presentert mikroskopsnitt på storskjermer. Det er montert flere gassuttak og stikkontakter på laboratoriebenk slik at det nå er 50 studentplasser i laboratoriet. Videre er det montert underskap med skuff i tilknytning til alle plassene, og det er kjøpt inn flere laboratoriestoler.

 

- Nå har vi med andre ord fått et moderne og godt utrustet undervisningslaboratorium som vi aldri har hatt tidligere. I tillegg er HMS ivaretatt på en bedre måte ved flyttingen av undervisningen i mikrobiologi til nye "Ulriken" undervisningslaboratorium, sier prosjektleder professor Harald G. Wiker fornøyd.