Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
UN Global Compact

Praksis i UN Global Compact Norge – Bergen

UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv og verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft. Organisasjonen har nærmere 22.000 medlemmer globalt, fordelt på 162 land. Norgeskontoret åpnet i september 2019 og har over 400 medlemsbedrifter, inkludert 30 av de 40 største selskapene i Norge. Vi har hovedkontor i Oslo, Vestland (Bergen). Nord-Norge (Tromsø) og Møre og Romsdal (Kristiansund).

UNGlobalCompact
Foto/ill.:
UNGlobalCompact

Hovedinnhold

UN Global Compact Norge søker nå en praktikant som kan tiltre i avdelingen for regionale satsinger. Vi søker nå en selvstendig og pliktoppfyllende student som ønsker å lære mer om bærekraft og prosjektarbeid i vårt regionale arbeid.

I denne stillingen vil du arbeide under leder for region og politikk, Maria Handal, med regionalt næringsliv, akademia, organisasjonsliv og det offentlige. Organisasjonen har regionale prosjekter i Agder, Viken, Vestland, Arktis og Møre og Romsdal. Din oppgave vil være å fordype deg i ett eller flere prosjekter, og komme med innspill og løsninger knyttet til arbeidet. Du vil bidra i eksterne møter med bedrifter, samt utarbeide kunnskap som vil bli brukt i de regionale prosjektene. Du bør ha gode analytiske og skriftlige evner, samt kjennskap til FN og FNs bærekraftsmål.

Sentrale arbeidsoppgaver:

● Utvikle og etablere virkningsfulle bærekraftsinitiativ for næringslivet.

● Skrive søknader og møte finansielle aktører.

● Rekruttere og være i dialog med bedrifter som ønsker å styrke bærekraftsarbeidet sitt.

● Tilrettelegge for utvikling av bærekraftige løsninger i og på tvers av bedrifter

● Jobbe målrettet opp mot et prosjekt.

 

Sentrale ferdigheter for å lykkes i jobben er:

● Kjennskap til politisk arbeid og/eller næringsliv.

● Ha god evne til skriftlig framstilling og gode analytiske evner.

● Systematisk, effektiv og god gjennomføringsevne.

● Stor arbeidskapasitet og evne til å tåle tidvis høyt arbeidspress.

● Gode skriftlige og muntlige ferdigheter i både norsk og engelsk

● Grunnleggende ferdigheter i Microsoft Office

 

Hos oss vil du få en innholdsrik og givende hverdag med store muligheter for å påvirke egen arbeidshverdag. Du vil som praktikant få muligheten til å komme med innspill til løsninger og påvirke resultatet i regionale prosjekter. Du vil også få muligheten til å bidra i kommunikasjonen med akademia, næringslivet og det offentlige om bærekraftsarbeid og regionale tilpasninger. Arbeidet du gjør vil brukes av kontoret i Bergen, men også i Oslo og Tromsø.

Vi søker fortrinnsvis studenter med erfaring innen prosjektledelse eller prosjektkoordinering, men det er ikke et krav. Det er en fordel med interesse for politikk og bærekraft. Vi ønsker deg som gir gode og tydelige innspill på prosjektene, og som evner å jobbe selvstendig i team. Vi ønsker å bygge så gode prosjekter som mulig som vi håper den rette kandidaten kan hjelpe til med.

Dersom du har spørsmål om oss eller stillingen er det bare å ta kontakt på telefon, mail eller lese mer om oss på våre nettsider.

 

Arbeidssted: Bergen

Kontaktperson: Maria Handal

Maria.handal@globalcompact.no

+47 413 69 835