Hjem
Senter for krisepsykologi
Utdanning

Sorgutdanning

Senteret har lang erfaring i kursvirksomhet, spesielt rettet mot fagpersoner tilknyttet helse- og undervisningssektoren.

Hovedinnhold

Studiet PSYK653 Sorg: forståelse, støtte og tiltak tar opp tema som vanlige sorgreaksjoner hos barn, voksne og familier. Helsemessige, sosiale og kulturelle konsekvenser av sorg og sorgforløp. Særlig om sorg etter brå død og traumatiske hendelser, samt om risiko- og beskyttelsesfaktorer og betydningen av sosial nettverksstøtte.

Sorg: forståelse, støtte og tiltak er en nettbasert videreutdanning som skal gi helsepersonell og andre økt kunnskap om sorg og sorgreaksjoner i en kulturell og helsefaglig kontekst.

Studiet er en ny og omarbeidet versjon av den opprinnelige Sorgutdanningen PSYK653. Studiet gir fortsatt 15 studiepoeng, men undervisningen er nå lagt om til 100 % nettbasert undervisning. I 2021 går studiet over to semestre, men fra og med neste opptak høsten 2022 er studiet konsentrert til ett semester.

Merk at dette reviderte sorgkurset overlapper med det tidligere kurset, slik at dersom du allerede har tatt det opprinnelige sorgkurset med kode PSYK653 vil du få inntil 100% studiepoengsreduksjon dersom du også ønsker å ta PSYK648.  

Våren 2022 starter vi dessuten opp ett nytt videreutdanningsstudium som går nærmere inn på ulike former for komplisert sorg og hvordan disse kan behandles. Dette studiet starter i januar 2022 og går over ett semester, søknadsfristen er 15. november. Les mer: Komplisert sorg: teori og behandling